Als de NAVO de passie preekt...

Als de NAVO de passie preekt... - L. de Brabander | Fthsonline.com

...eling daarvan. Een oud Nederlandse spreekwoord zegt: Als de vos de passie preekt - boer pas op je kippen! Zo'n verraderlijke vos is ook Klaas Knot, baas van De Nederlandsche Bank ... NIEUW BOEK - Als de NAVO de passie preekt. Wie herinnert ... ... . In de NRC van 28 maart doet hij de uitspraak: De roep om solidariteit is heel logisch. Hij pleit voor steun aan bedrijven en Europese landen met grote problemen, zoals Italië. ALS DE NAVO DE PASSIE PREEKT. Skip to main content Hello, Sign in. Account & Lists Sign in Account & Lists Returns & Orders. Try Prime Cart. Books. Go Search Hello Select ... Als de vos de passie preekt Eerder verschenen in juni 2013 De laatst ... Als de NAVO de passie preekt... - L. De Brabander, G ... ... . Account & Lists Sign in Account & Lists Returns & Orders. Try Prime Cart. Books. Go Search Hello Select ... Als de vos de passie preekt Eerder verschenen in juni 2013 De laatste dagen was ik wat tam en braaf in mijn schrijfsels en ik begon me net af te vragen of ik niet nodig weer eens wat steviger van leer moest trekken tegen iets of iemand, toen er een spannend Tweetje voorbij kwam. In 2019 bedroegen de totale wereldwijde militaire uitgaven 1917 miljard dollar. Dat is een stijging van 3,6% in vergelijking met 2018, de grootste jaarlijkse toename sinds 2010. Nooit eerder gaf de wereld zoveel uit. 2018 was ook al een recordjaar. Elk jaar publiceert het Stockholm International Peace Research Institute (SIPRI) de data van de wereldwijde militaire […] Als De Vos De Passie Preekt (Hardcover). Het verhaal over Reinaard de vos is een middeleeuws meesterwerk dat al meer dan zeven eeuwen de lezers weet te......

INFORMATIE

AUTEUR
L. de Brabander
DIMENSIE
5,80 MB
BESTANDSNAAM
Als de NAVO de passie preekt....pdf

OMSCHRIJVING

Als de NAVO de passie preekt... 1e druk is een boek van L. de Brabander uitgegeven bij Epo, Uitgeverij. ISBN 9789064455100 De NAVO viert haar 60ste verjaardag. Ontstaan in 1949 als een collectieve defensiegemeenschap, vormde het westers bondgenootschap zich na het einde van de Koude Oorlog om tot een militaire alliantie die ook buiten het eigen grondgebied kan opererenten dienstevan de internationale gemeenschap. Zo luidt althans de traditionele retoriek, maar klopt die wel?Ludo De Brabander en Georges Spriet leggen de echte ontstaansredenen van de NAVO bloot: de organisatie moest de Amerikaanse invloed in Europa na de Tweede Wereldoorlog institutionaliseren, en een militaire structuur cre ren die de bescherming en uitbreiding van het kapitalisme moest verzekeren. Na een uitvoerig historisch portret van het bondgenoot-schap beschrijven de auteurs het streven van de NAVO naar een ambitieuze mondiale rol, gebaseerd op een doctrine van militaire interventie. Ook vandaag nog willen de VS hun statuut van enige grootmacht via de NAVO consolideren, terwijl veel NAVO-leden in eerste instantie hun strategische en economische belangen militair willen verdedigen. Die heruitgevonden rol leidt tot nieuwe wereldwijde spanningen en werpt vele vragen op. Zorgt de VS-politiek voor tweespalt in de EU? Zijn we op weg naar een nieuwe Koude Oorlog met Rusland? Wat met opkomende machten als China?

Wil je het boek lezen?Als de NAVO de passie preekt... in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur L. de Brabander. Lezen Als de NAVO de passie preekt... Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN