Eindeloos verlangen naar het heilige

Eindeloos verlangen naar het heilige - Roger Scruton | Fthsonline.com

...vormen van atheïsme. Hij betoogt dat onze persoonlijke relaties, morele intuïties en esthetische oordelen verwijzen naar een transcendente dimensie in ons leven die niet louter kan worden verklaard door een natuurwetenschappelijke benadering ... Eindeloos verlangen naar het heilige - Roger Scruton ... ... . De ervaring van het heilige tegenover het hedendaagse. Roger Scruton betoogt dat onze persoonlijke relaties, morele intuïties en esthetische oordelen verwijzen naar een transcendente dimensie in ons leven die niet louter kan worden verklaard door een natuurwetenschappelijke benandering.Ten volle te leven-en begrijpen wie wij zijn- betekent de realiteit van deze dimensie te erkennen. Eindeloos verlangen naar het heilige; Eindeloos verlangen naar het heilige. Roger Scruton. Productomschrijving. In deze moderne wereld lijkt he ... Recensies - identiteit ... .Ten volle te leven-en begrijpen wie wij zijn- betekent de realiteit van deze dimensie te erkennen. Eindeloos verlangen naar het heilige; Eindeloos verlangen naar het heilige. Roger Scruton. Productomschrijving. In deze moderne wereld lijkt het sacrale steeds minder belangrijk te worden. Maar als het aan Roger Scruton ligt, is niets minder waar. Het 'eindeloze verlangen naar het heilige' wordt dan gesmoord. De ervaring van schoonheid kan ...

INFORMATIE

AUTEUR
Roger Scruton
DIMENSIE
10,75 MB
BESTANDSNAAM
Eindeloos verlangen naar het heilige.pdf

OMSCHRIJVING

In 'Eindeloos verlangen naar het heilige' verdedigt de gerenommeerde filosoof Roger Scruton de ervaring van het heilige tegenover hedendaagse, populaire vormen van atheïsme. Hij betoogt dat onze persoonlijke relaties, morele intuïties en esthetische oordelen verwijzen naar een transcendente dimensie in ons leven die niet louter kan worden verklaard door een natuurwetenschappelijke benadering. Ten volle te leven - en te begrijpen wie wij zijn - betekent de realiteit van deze dimensie te erkennen. Essentieel voor menselijk leven is oog te hebben voor het heilige.Uitgaande van kunst, architectuur, muziek en literatuur laat Scruton zien dat de hoogste vormen van de menselijke ervaring en expressie het verhaal vertellen van ons religieuze verlangen en van onze zoektocht naar het wezen dat aan dit verlangen kan beantwoorden. Dit verlangen naar het heilige, deze zoektocht, begiftigt de wereld met een ziel.

Wil je het boek lezen?Eindeloos verlangen naar het heilige in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Roger Scruton. Lezen Eindeloos verlangen naar het heilige Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN