Wolfskers

Wolfskers - Jenny Erpenbeck | Fthsonline.com

...rote hoeveelheden tropane alkaloïden. De glanzend zwarte bessen met paars zijn voor kinderen het gevaarlijkst omdat ze hun giftigheid niet kenbaar maken door een vieze smaak, maar wat zoetig smaken ... wolfskers - Vertaling Nederlands-Duits ... . Woning Wolfskers 16 Venray. Wolfskers 16, 5803LX Venray. Het adres van deze woning is Wolfskers 16 te Venray. Het pand heeft een oppervlakte van 130m² en een perceeloppervlakte van 223m² en heeft 5 kamers kamers waarvan 4 slaapkamers. wolfskers [plant] {1851} ter verklaring van de naam moge dienen dat deze plant werd gebruikt voor een zalf die diende bij heksenprocessen en hallucinaties tot gevolg had, die tot bekentenissen kon ... Wolfskers, de lokkende bella donna | Mens en Gezondheid ... ... . wolfskers [plant] {1851} ter verklaring van de naam moge dienen dat deze plant werd gebruikt voor een zalf die diende bij heksenprocessen en hallucinaties tot gevolg had, die tot bekentenissen konden leiden. Ook gebruikt in gifdranken en liefdesdranken. Wolf werd vermoedelijk gebruikt in de betekenis 'duivel', vgl. wolverlei. Nederlands: ·(plantkunde) (medisch) Atropa belladonna plant waarvan vooral de bessen zeer giftig zijn die echter in geringe dosering medische toepassingen heeft··↑ wolfskers op website: Etymologiebank.nl ↑ Woordenboek der Nederlandsche taal (1864-2001). ↑ Weblink bron Gearchiveerde versie "Word Prevalence Values" op ugent.be Wolfskers 20, 5803LX Venray. Medisch. In de nacht van zaterdag op zondag 28 augustus 2016 om 00:16 is de ambulancedienst met grote spoed uitgereden naar Wolfskers 20 te Venray. De oorspronkelijke 112-melding die is verspreid is: Venray Wolfskers 26721 5803Lx 20. Bekijk alle 112 meldingen Landweert 3...

INFORMATIE

AUTEUR
Jenny Erpenbeck
DIMENSIE
8,62 MB
BESTANDSNAAM
Wolfskers.pdf

OMSCHRIJVING

Een onbekend meisje wordt 's nachts op straat gevonden en weigert op te groeien. Een jonge vrouw maakt van dichtbij mee hoe haar grootmoeder dementeert. Een dochter ontdekt het geheim dat haar vader een leven lang met zich meedraagt. Twee jonge mensen lopen een liefde mis. In de verhalen van 'Wolfskers' gaat het om de relaties van vrouwen met hun familie, vrienden of geliefden. Op scherpzinnige wijze exploreert Jenny Erpenbeck het gevoelsleven van haar personages. Elk verhaal weet zij in ander proza te vatten, proza dat op subtiele wijze de dubbele bodem prijsgeeft van deze bedrieglijk eenvoudig ogende vertellingen. Zo gaat het lange 'Verhaal van het oude kind' eigenlijk over de onzekere identiteit en toekomst van de ex-DDR-burgers.

Wil je het boek lezen?Wolfskers in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Jenny Erpenbeck. Lezen Wolfskers Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN