Rob Scholte

Rob Scholte - Rob van Gerwen | Fthsonline.com

...tedelijk.nl of kom langs in de bibliotheek van het Stedelijk Museum ... Artikelen over rob scholte | Telegraaf.nl ... . Stuur mail. Meer werk van deze maker. Golden Horizon 7 Scholte, Rob Prenten. 1995. Golden Horizon 8 ... Rob Scholte werd geboren in Amsterdam. Van 1977 tot 1982 studeerde hij aan de Gerrit Rietveld Academie. Daarna maakte hij onder meer deel uit van het kunstenaarscollectief W139, waar hij met Sandra Derks in 1982 debuteerde met het 'meesterwerk' Rom 87, een reeks in vrije stijl geschilderde variaties op een boek kinder-kleurplaten. Rob Scholte, Kunstenaar Rob Scholte moet onder druk van de gemeen ... Rob Scholte - Kunstenaar van het jaar ... . Rob Scholte, Kunstenaar Rob Scholte moet onder druk van de gemeente zijn woning in Den Helder verlaten. Joost Vullings en Xander van der Wulp Formatievloggers Joost Vullings en Xander van der Wulp volgen de… Rob Scholte was te gast tijdens deze uitzending Programma | Bekijk uitzending...

INFORMATIE

AUTEUR
Rob van Gerwen
DIMENSIE
5,98 MB
BESTANDSNAAM
Rob Scholte.pdf

OMSCHRIJVING

In het werk Rob Scholte is en blijft copyright een steeds terugkerend thema, ook in zijn 'Embroidery Show'.Vanaf 2005 kocht Rob Scholte bij kringloopwinkels en op kofferbakmarkten stelselmatig alle aanwezige borduurwerken op. Hij weigert om - in zijn woorden - ''de ongeïnteresseerde domheid te geloven, waarmee Nederland ten faveure van Ikea-prints afstand neemt van de traditionele, met de handgemaakte borduurwerken''.Scholte ziet het als zijn missie deze Embroidery-werken de waardering te geven die zij verdienen. Bekende meesters (Rembrandt, Vermeer, Fragonard, Millet e.a.) combineren zich met dieren, portretten en landschappen. Ze komen volgens hem vooral tot leven aan de achterkant, waar de (vaak rafelige) afwerking het karakter weerspiegelt van de anonieme makers. Scholte besloot de borduurwerken daarom omgedraaid in te lijsten, te signeren en verder onveranderd aan het publiek te tonen. De grote toewijding van de makers is volgens Scholte ook een duidelijk teken dat zij de kunst zelf, het gekozen voorbeeld in het bijzonder, zeer toegewijd zijn.Rob ScholteRob Scholte (Amsterdam, 1958) is een beeldenmaker. Hij ordent en plaatst beelden - uit de massamedia, uit zijn eigen omvangrijke archief - in een nieuwe context, waarmee hij die beelden van een nieuwe betekenis voorziet.

Wil je het boek lezen?Rob Scholte in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Rob van Gerwen. Lezen Rob Scholte Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN