De man die niet ophield met slapen

De man die niet ophield met slapen - Aharon Appelfeld | Fthsonline.com

...en in zijn levensverhaal. Dit is het verhaal van een dramatisch persoonlijk ontluiken, dat zich parallel voltrekt aan de gebeurtenissen van het ontstaan van de staat Israël ... Ebook ePUB: De man die niet ophield met slapen ... ... . Aharon Appelfeld: De man die niet ophield met slapen. Vertaald uit het Hebreeuws door Kees Meiling. Anthos, 232 blz. € 19,95 De man die niet ophield met slapen is een boek over ballingschap en thuiskomen. En over de rol van de taal hierin. Aharon Appelfeld schrijft in de ik-vorm, met als gevolg dat je als lezer erg veel in het hoofd van Aharon zit. Dat maakt het verhaal wat wijdlopig en traag. De man die nie ... De man die niet ophield met slapen - Aharon Appelfeld ... . Aharon Appelfeld schrijft in de ik-vorm, met als gevolg dat je als lezer erg veel in het hoofd van Aharon zit. Dat maakt het verhaal wat wijdlopig en traag. De man die niet ophield met slapen, uit de gelijknamige roman van de Israëlische auteur Aharon Appelfeld, is eigenlijk een jongen. Nog geen zestien is Erwin als hij onophoudelijk slapend direct na de Tweede Wereldoorlog door Joodse vluchtelingen wordt meegevoerd naar Napels. In De man die niet ophield met slapen verschaft Aharon Appelfeld ons een zeldzaam inkijkje in verborgen gebleven fragmenten in zijn levensverhaal. Dit is het verhaal van een dramatisch persoonlijk ontluiken, dat zich parallel voltrekt aan de gebeurtenissen van het ontstaan van de staat Israël. De man die niet ophield met slapen. Erwin heeft de Shoah overleefd en is na vele omzwervingen in Palestina terechtgekomen. Daar geeft men hem de Hebreeuwse naam Aharon, als ware het een nieuwe identiteit. Hij raakt evenwel veelvuldig in een diepe slaap vol dromen, die hem niet uit zijn greep laat,zelfs niet wanneer hij wakker is. In die dromen keert hij terug naar het leven dat voorgoed voor ... Het boek De man die niet ophield met slapen, geschreven door Aharon Appelfeld, koopt u bij Boeken.nl | Snelle levering | Gratis verzending vanaf 19.95 Uiteindelijk, in een proces dat ontstellend is in zijn sch...

INFORMATIE

AUTEUR
Aharon Appelfeld
DIMENSIE
4,20 MB
BESTANDSNAAM
De man die niet ophield met slapen.pdf

OMSCHRIJVING

Erwin heeft de Shoah overleefd en is na vele omzwervingen in Palestina terechtgekomen. Daar geeft men hem de Hebreeuwse naam Aharon, als ware het een nieuwe identiteit. Hij raakt evenwel veelvuldig in een diepe slaap vol dromen, die hem niet uit zijn greep laat,zelfs niet wanneer hij wakker is. In die dromen keert hij terug naar het leven dat voorgoed voor hem is afgegrendeld: hij ontmoet zijn vader en moeder, enkele familieleden, en gaat terug naar zijn stad en het boerderijtje van zijn grootvader in de Karpaten.De slaap van Erwin-Aharon het alter ego van de schrijver is het schemergebied dat voor hem dient als een moederschoot die het hem mogelijk maakt te sterven en opnieuw geboren te worden. Uiteindelijk, in een proces dat ontstellend is in zijn schoonheid en zijn innerlijke kracht, besluit hij in het voetspoor van zijn vader te treden en schrijver te worden.In De man die niet ophield met slapen verschaft Aharon Appelfeld ons een zeldzaam inkijkje in verborgen gebleven fragmenten in zijn levensverhaal. Dit is het verhaal van een dramatisch persoonlijk ontluiken, dat zich parallel voltrekt aan de gebeurtenissen van het ontstaan van de staat Israël.

Wil je het boek lezen?De man die niet ophield met slapen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Aharon Appelfeld. Lezen De man die niet ophield met slapen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN