Jefferson-bijbel

Jefferson-bijbel - Thomas Jefferson | Fthsonline.com

...teerde de morele lessen van Jezus, sneed die letterlijk uit de evangeliën en plakte ze achterelkaar in een boek waar hij iedere avond uit las ... Boek: Jefferson-bijbel - Geschreven door Thomas Jefferson ... . Onlangs werd de tekst vertaald naar het Nederlands als De Jefferson Bijbel ... Met een mesje bewerkte de Amerikaanse president en filosoof Thomas Jefferson (1743-1826) de Bijbel. Alle ongeloofwaardige en irrationele passages liet hij eruit: engelen, wonderen, wonderbaarlijke genezingen en de hemelvaart. Voor Jefferson was Jezus geen mystieke genezer die door God werd gezonden, maar een historische figuur, een filosoof met een vernieuwende mo ... Jeffersonbijbel - Wikipedia ... . Voor Jefferson was Jezus geen mystieke genezer die door God werd gezonden, maar een historische figuur, een filosoof met een vernieuwende moraal - de mooiste die de ... Jefferson-bijbel | ISBN 9789491693403 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken. Jefferson-bijbel direct en eenvoudig bestellen uit voorraad bij Boeken.com. Bij boeken.com vind je altijd wat je zoekt. Met een mesje bewerkte de Amerikaanse president en filosoof Thomas Jefferson (1743-1826) de Bijbel. Alle ongeloofwaardige en irrationele passages liet De Jefferson Bijbel. Het leven en de morele lessen van Jezus van Nazaret. Thomas Jefferson (vertaald en ingeleid door Sadije Bunjaku en Thomas Heij). ISVW Uitgevers, Leusden 2016. 224 blz. € 19,95. Vorige week werd de eerste Nederlandse uitgave van de Jefferson bijbel gepubliceerd. Een eigen bijbel samengesteld door een vrijzinnige: Thomas Jefferson (1743- 1826). Hij was de 3e president van de Verenigde Staten, een begaafd geleerde op vele verschillende terreinen, een kind van de Verlichting. essay: Jefferson Bijbel (Filosofie Magazine) President en filosoof Thomas Jefferson sneed - letterlijk - met een mesje de morele lessen van Jezus uit de evangeliën en liet de wonderen voor wat ze waren. Resultaat: een geheime Bijbel, een typische Verlichtingstekst. Het idee van de Jefferson Bijbel liet mij niet los. Ik ben er eigenlijk wel een voorstander van, en wel voor een specifieke doelgroep. En dat is de steeds groter wordende groep in onze samenleving die wat de Bijbel betreft volstrekt analfabeet is. Jefferson-bijbel door Jefferson, Thomas, EAN 9789491693403. Let op: om deze website goed te kunnen gebruiken is het noodzakelijk om Cookies aan te zetten....

INFORMATIE

AUTEUR
Thomas Jefferson
DIMENSIE
6,95 MB
BESTANDSNAAM
Jefferson-bijbel.pdf

OMSCHRIJVING

Met een mesje bewerkte de Amerikaanse president en filosoof Thomas Jefferson (1743-1826) de Bijbel. Alle ongeloofwaardige en irrationele passages liet hij eruit: engelen, wonderen, wonderbaarlijke genezingen en de hemelvaart. Voor Jefferson was Jezus geen mystieke genezer die door God werd gezonden, maar een historische figuur, een filosoof met een vernieuwende moraal - de mooiste die de wereld heeft gekend.Slechts met een aantal bevriende Verlichtingsdenkers wisselde hij van gedachte over religieuze zaken. Zij inspireerden hem tot zijn Bijbelproject, die een tekst opleverde die typisch is voor de Verlichting.Jefferson publiceerde zijn bijbel niet, maar hield hem voor zichzelf om er 's avonds in te lezen. Na zijn dood bleef Jeffersons geheime bijbel lang onontdekt. De tekst verschijnt nu voor het eerst in Nederlandse vertaling, met een inleiding van de vertalers.

Wil je het boek lezen?Jefferson-bijbel in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Thomas Jefferson. Lezen Jefferson-bijbel Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN