Burgers doen het zelf!

Burgers doen het zelf! - Ad Pijnenborg | Fthsonline.com

... de seniorenwoningen in het dorp. Door deze vraag als dorpsraad niet zelf te beant-woorden maar voor te leggen aan de inwoners van het dorp, ... Burgers doen het zelf! door Ad Pijnenborg & Freya Pijnenborg ... ... Het boek 'Burgers doen het zelf!' beschrijft hoe de burgers van Hoogeloon het zelf organiseren. Dat succesverhaal, dat uitnodigt tot verdere discussie over de transitie van de zorg voor ouderen in Nederland, verdient aandacht en navolging in een tijd waarin professionals al waarschuwen dat de participatiesamenleving een politieke wensdroom zal blijven. Het resultaat is een integraal pakket van diensten en zorgverlening tot en met eigen thuiszorg en kleinschalig wonen voor mensen met dement ... Burgers hebben hulp nodig bij het zelf doen - Sociale ... ... . Het resultaat is een integraal pakket van diensten en zorgverlening tot en met eigen thuiszorg en kleinschalig wonen voor mensen met dementie. Het boek: Burgers doen het zelf! beschrijft hoe burgers het zelf doen. Ze creëren een zelfredzame gemeenschap waar iedereen aan mee mag doen. Hoogeloon zorgt weer voor elkaar. Ad Pijnenborg Cruciaal is het draagvlak om zelf aan de slag te gaan - de burgers moeten het zelf doen. Elk dorp heeft zijn eigen problemen en dus ook zijn eigen unieke oplossingen. Dat met samenwerken veel bereikt kan worden, bewijzen de ervaringen van Zorgcoöperatie Hoogeloon. Uitgeverij SWP, 2018, ISBN: 978908850801. Gerelateerde berichten. Burgers moeten heel veel zelf gaan doen en velen kunnen dat ook. Toch zijn er groepen die behoefte hebben aan intelligente vormen van niet-paternalistische ondersteuning. Dat gaat niet zonder een professionele helper. Het is tijd om de methodische traditie serieus te nemen. 'Zelfredzaamheid' en 'zelfzorg' zijn de gedroomde richtinggevende kaders van de nationale en lokale […] Burgers moeten meer zelf doen vrijdag 5 juni 23:47 - 2020 GEMEENTE BRUMMEN - De Brummense burger moet meer taken oppakken die nu door de gemeente worden uitgevoerd. Het resultaat is een integraal pakket van diensten en zorgverlening tot en met eigen thuiszorg en kleinschalig wonen voor mensen met dementie. Dit boek beschrijft hoe burgers het zelf doen. Ze creëren een zelfredzame gemeenschap waar iedereen aan mee mag doen. Ho...

INFORMATIE

AUTEUR
Ad Pijnenborg
DIMENSIE
9,86 MB
BESTANDSNAAM
Burgers doen het zelf!.pdf

OMSCHRIJVING

Burgers doen het zelf! 1e druk is een boek van Ad Pijnenborg uitgegeven bij UitgeverijS.W.P. B.V.. ISBN 9789088508011 Inwoners van het Brabantse dorp Hoogeloon willen graag in hun dorp blijven wonen, het liefst tot hun dood. Ze richten in 2005 de eerste zorgcoöperatie van Nederland op. De ontdekkingstocht van de inwoners maakt duidelijk dat overheid en instellingen 'ver weg' van de burger staan. In de loop van de tijd wordt duidelijk dat ze anders denken. Voor hen is wonen het allerbelangrijkste, daarna komt welzijn en dan pas zorg. Vanaf 2001 tot op heden bemoeien de inwoners van Hoogeloon zich met de woningbouw, het welzijnsaanbod en de zorgverlening in het dorp. Het resultaat is een integraal pakket van diensten en zorgverlening tot en met eigen thuiszorg en kleinschalig wonen voor mensen met dementie. Dit boek beschrijft hoe burgers het zelf doen. Ze creëren een zelfredzame gemeenschap waar iedereen aan mee mag doen. Hoogeloon zorgt weer voor elkaar.

Wil je het boek lezen?Burgers doen het zelf! in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Ad Pijnenborg. Lezen Burgers doen het zelf! Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN