De Joodse bruid

De Joodse bruid - Edith Hahn Beer | Fthsonline.com

...ten deel van het Iraakse verleden verwerkt: het aandeel van Joden in de geschiedenis van het land en hun massale vertrek vanwege discriminatie en vervolging ... Het Joods huwelijk - het traditionele huwelijk | Mens en ... ... . In 'De Joodse bruid' zijn waargebeurde verhalen vermengd met fictie. Zara en Rahila zijn fictief, maar leven in een wereld die de werkelijkheid dicht benadert. Journalist en schrijfster Judit Neurink heeft in 'De Joodse bruid' een vergeten deel van het Iraakse verleden verwerkt: het aandeel van Joden in de geschiedenis van het land en hun massale vertrek vanwege discriminatie en vervolging. Bruid en bruidegom worden door hun vader resp. moeder naar hun plaats, onder de choepa, geleid en kan de plechtigheid beginnen. De Ketoeba Onder het toezi ... De joodse bruid van Edith Hahn BeerSusan Dworkin | Boek en ... ... . Bruid en bruidegom worden door hun vader resp. moeder naar hun plaats, onder de choepa, geleid en kan de plechtigheid beginnen. De Ketoeba Onder het toeziend oog van de beide getuigen (Joodse mannen van 'onbesproken gedrag') ondertekent de bruidegom de huwelijksakte (Ketoeba). Bestel De Joodse Bruid van Edith Hahn Beer;;Susan Dworkin. Gratis verzending vanaf €19,95 14 dagen bedenktijd Alle joodse jongens die hij kent worstelen met hun partnerkeuze, gadegeslagen door de joodse gemeenschap, want zo blijkt gaandeweg uit de gesprekken: joods trouwen is niet alleen een kwestie van willen. Dat maakt het nog ingewikkelder voor hen. Ook om over te spreken, zo blijkt. Theatergroep De Jonge Republiek is gestart met de kaartverkoop voor de voorstelling De Joodse bruiloft , naar het gelijknamige boek van journalist Auke Zeldenrust....

INFORMATIE

AUTEUR
Edith Hahn Beer
DIMENSIE
10,53 MB
BESTANDSNAAM
De Joodse bruid.pdf

OMSCHRIJVING

Edith Hahn studeert rechten in Wenen wanneer Oostenrijk door de Duitsers wordt ingelijfd. Ze wordt vanuit het joodse getto naar een werkkamp in Duitsland gestuurd. Na maanden van onmenselijk zware arbeid kan Edith eindelijk weer naar huis, maar in Wenen is de situatie voor joden inmiddels dramatisch verslechterd. De schok is groot als ze hoort dat haar eigen moeder op transport is gesteld naar een concentratiekamp in Oost-Europa en als blijkt dat haar vriend Pepi niet de rots in de branding is die ze nu zo hard nodig heeft.Uit angst om opgepakt te worden, besluit Edith niet terug te keren naar het getto. Ze verwijdert de davidster van haar kleren en zwerft door de stad. Met valse papieren komt Edith in München terecht. Daar ontmoet ze Werner, een charmante nazi-officier die op slag verliefd op haar wordt en haar ten huwelijk vraagt. Ondanks het enorme gewetensconflict en de angst om haar grootste geheim - haar joodse identiteit - te moeten prijsgeven, beseft Edith dat dit aanzoek haar redding kan betekenen.Edith Hahn Beer werd in 1914 in Wenen geboren, woonde lange tijd in Israël en overleed in 2009 in Londen. Het is uniek dat Ediths echte en valse identiteitspapieren bewaard zijn gebleven, samen met haar oorlogsbrieven en vele foto's. Deze documenten zijn ondergebracht in het Holocaust Museum in Washington D.C. en een deel ervan is opgenomen in dit boek, dat eerder verscheen onder de titel De oorlogsbruid.

Wil je het boek lezen?De Joodse bruid in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Edith Hahn Beer. Lezen De Joodse bruid Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN