Dr. B.

Dr. B. - Daniel Birnbaum | Fthsonline.com

...l onzen lezers niet onbekend zijn, dat in de afgeloopen week onze zeer geachte redacteur Dr B ... Dr.B - YouTube ... . Wielenga z'n zilveren ambtsjiibileum vierde, of beter, herdacht, hoe hij voor 25 jaren den predikdienst aanvaardde, want op z'n uitdrukkelijk verlangen • droeg z'n jubileum niet een officieel karakter. dr. (Bastian) B Ravesteijn. Assistant Professor Erasmus School of Economics Applied Economics. Location Burg. Oudlaan 50, Rotterdam Room N4-05 Telephone 0104088951 Email [email protected] More inf ... mw. prof. dr. B.E. (Barbara) Reinhartz - Universiteit van ... ... . Oudlaan 50, Rotterdam Room N4-05 Telephone 0104088951 Email [email protected] More information. Email ‹ Back to overview. Profile. All publications (8) Article (5) Scholarly Publication (4) dr. B. Burhani. Neurochirurg. Neurochirurg met als aandachtsgebieden de bloedvaten en schedelbasischirurgie. Ik ben gedreven om te excelleren in het vak. Over mij; CV; Afdelingen; Ik kom oorspronkelijk uit Afghanistan en ben geëmigreerd naar Nederland. Dr. B serie Tablet & Korrel 1 tot 12 van 719 artikelen in totaal Toon 12 24 36 per pagina Ik ben in 2018 op Europees niveau gecertificeerd als h...

INFORMATIE

AUTEUR
Daniel Birnbaum
DIMENSIE
8,84 MB
BESTANDSNAAM
Dr. B..pdf

OMSCHRIJVING

Wanneer Daniel Birnbaum zijn zolder opruimt, vindt hij een kartonnen doos waarop de naam van zijn grootvader staat: Immanuel Birnbaum, zoon van de cantor van de synagoge in Königsberg. Er blijkt een heel tijdperk in bewaard gebleven.In de herfst van 1939 arriveerde de Duits-Joodse journalist Immanuel Birnbaum in Stockholm, toen het centrum van wereldpolitieke krachten. Hij kwam er in contact met de Duitse uitgever Gottfried Bermann Fischer en kreeg een baan bij diens exiluitgeverij, die samenwerkte met de exiluitgeverij van Emanuel Querido in Amsterdam. Onder het pseudoniem "Dr. B.' hielp Birnbaum Britse spionnen met het verspreiden van propaganda in Duitsland, maar tegelijk verried hij de plannen van de Britten om een haven in Oxelösund op te blazen en Zweden zo tot deelname aan de oorlog te dwingen.Het verhaal van zijn grootvader, die tijdens de Tweede Wereldoorlog een riskant dubbelleven leidde, inspireerde Daniel Birnbaum tot zijn magistrale debuutroman over journalistiek, boekenvak, diplomatie en spionage: Dr. B.

Wil je het boek lezen?Dr. B. in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Daniel Birnbaum. Lezen Dr. B. Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN