Max Havelaar (luisterboek)

Max Havelaar (luisterboek) - Multatuli | Fthsonline.com

...Nederlandstalige literatuur te bewerken tot ... Max Havelaar - Multatuli | Boeken.com ... ... literature, public domain, audible, kindle, full, free, complete, booktube, amazon, book town, ebook, audiobook, audio books, reading, best, 6559914, audiobooks on ... Max Havelaar (1860) is een gedeeltelijk autobiografische roman over de mislukte poging van een ambtenaar in het voormalig Nederlands-Indië om iets te doen aan de uitwassen van het kolonialisme, zoals machtsmisbruik en corruptie. Luister naar 'Max Havelaar Audiofilm met J ... Max Havelaar - Bibliotheek.nl ... . Luister naar 'Max Havelaar Audiofilm met Jaap Spijkers, Peter Faber, Antonie Kamerling en Isa Hoes' door Multatuli, verkrijgbaar bij Rakuten Kobo. Verteld door Jaap Spijkers. Start vandaag nog een proefperiode van 30 dagen en ontvang je eerste luisterboek gratis. Multatuli schreef Max Havelaar als e Max Havelaar Uitgever Rubinstein, Amsterdam Verschenen 2010 ISBN 9789047610144 Kenmerken 1 soundfile (8 uur) Aantekening Integrale digitale weergave van het boek oorspr. uitg. in hert. en bew. door Gijsbert Es: NRC Boeken. In 1859 schreef een teleurgestelde ambtenaar uit Nederlands-Indië, Eduard Douwes Dekker, onder de schuilnaam Multatuli een boek met als titel Max Havelaar of de koffiveilingen der Nederlandsche Handelmaatschappij.Dat boek was een felle aanklacht tegen de misstanden als gevolg van het Nederlandse bewind in Nederlands-Indië. AMSTERDAM - PvdA-lijsttrekker Job Cohen heeft Max Havelaar van Multatuli ingesproken als luisterboek. Het acht uur durende luisterboek verschijnt deze week. Dat meldt uitgeverij Rubinstein dinsdag. Zoek je luisterboeken? De LuisterBieb heeft meer dan 3.600 luisterboeken. Thrillers, romantiek, literatuur of hoorcolleges. Neem een kijkje in de collectie. Aangeboden van multatuli. Max havelaar . 7Cd-luisterboek. Voorgelezen door job cohen. Alles in goede staat. Verzendkosten koper Max Havelaar: Max Havelaar wordt ook wel 'Sjaalman' genoemd door Batavus Droogstoppel. Hij is werkzaam als assistent-resi...

INFORMATIE

AUTEUR
Multatuli
DIMENSIE
12,43 MB
BESTANDSNAAM
Max Havelaar (luisterboek).pdf

OMSCHRIJVING

Multatuli (alias Eduard Douwes Dekker, 1820-1887) was niet zomaar een schrijver. Max Havelaar, zijn eerste werk, was meteen een meesterwerk. Met deze hertaling van NRCredacteur Gijsbert van Es kan het belangrijkste boek uit de Nederlandse literatuur aan een tweede leven beginnen. Deze editie is iets korter dan het oorspronkelijke en vooral: in modern Nederlands geschreven,met respect voor Multatuli's onnavolgbare compositie en stijl. Voor een nieuwe generatie Nederlanders - en voor iedereen die Max Havelaar nog niet gelezen heeft.'Deze hertaling van Max Havelaar ademt volledig de geest van het oorspronkelijke boek. Zo zou Multatuli hebben geschreven als hij nu had geleefd.'Dik van der Meulen, auteur van de biografie Multatuli, leven en werken van Eduard Douwes Dekker (2002), winnaar van de AKO-literatuurprijs 2003Gijsbert van Es (1960) is chef van NRC Weekblad. Eerder was hij lid van de NRC-hoofdredactie en een van de oprichters van de ochtendkrant nrc.next. Hij was initiatiefnemer van de multimediale productie Verleden van Nederland (2008), met onder andere een tv-serie en een tweetal boeken. Samen met de historici Jan Bank en Piet de Rooy schreef hij Kortweg Nederland (2005), de eerste Canon van de Nederlandse geschiedenis. Met NRC-redacteuren Bas Blokker en Hendrik Spiering schreef hij een Nederlandse geschiedenis in jaartallen (1999).Job Cohen las eerder de volgende boeken voor: Het grijze kind van TheoThijssen, Lijmen/Het been en Kaas van Elsschot en De uitvreter en Titaantjes van Nescio.Gesproken tekst voor volwassenen.

Wil je het boek lezen?Max Havelaar (luisterboek) in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Multatuli. Lezen Max Havelaar (luisterboek) Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN