Woorden van Boeddha

Woorden van Boeddha - A. Bancroft | Fthsonline.com

...n India. Door moderne geleerden wordt ook ca ... Woorden van Boeddha - A. Bancroft - 9789077228449 | Bruna.nl ... . 480-400 gesuggereerd. WOORDEN VAN BOEDDHA UIT ORIGINELE BRONNEN Dit boek bevat de kern van Boeddha's leer in zijn eigen woorden, zoals opgeschreven door zijn vroege leerlingen. Als bron zijn o.a. veel van de oudst bekende teksten gebruikt, ooit geschreven in het Pali, een inmiddels dode taal. Deze teksten zijn gerangschikt op de volgende onder-werpen: Bewustwording ... Gautama Boeddha, was een spiritueel leid ... bol.com | Woorden van Boeddha, A. Bancroft | 9789077228449 ... ... ... Gautama Boeddha, was een spiritueel leider op wiens leer het boeddhisme is gebaseerd. Hij leefde waarschijnlijk van ca. 450 v.Chr. tot ca. 370 v.Chr. in Nepal. Volgens religieuze overleveringen bereikte Gautama Boeddha complete en volledige verlichting, het boeddhaschap. Vaak wordt hij kortweg "de Boeddha" of "Boeddha" genoemd. De leer van Boeddha is gebaseerd op het idee dat leven lijden is, maar ook dat er verlichting kan plaatsvinden waardoor de mens uit zijn lijden verlost wordt. Anne Bancroft, die al vele boeken over het boeddhisme op haar naam heeft staan, heeft met deze bundel een prachtige selectie uit de wo...

INFORMATIE

AUTEUR
A. Bancroft
DIMENSIE
12,79 MB
BESTANDSNAAM
Woorden van Boeddha.pdf

OMSCHRIJVING

WOORDEN VAN BOEDDHAUIT ORIGINELE BRONNENDit boek bevat de kern van Boeddha's leer in zijn eigen woorden, zoals opgeschreven door zijn vroege leerlingen. Als bron zijn o.a. veel van de oudst bekende teksten gebruikt, ooit geschreven in het Pali, een inmiddels dode taal. Deze teksten zijn gerangschikt op de volgende onder-werpen:Bewustwording/OntwakenLiefdeHelderheidLichaam en geestContemplatieSmartWaarheidLeven en doodTijd en oneindigheidWijsheidHet individu en de maatschappijDe leer van Boeddha is gebaseerd op het idee dat leven lijden is, maar ook dat er verlichting kan plaatsvinden waardoor de mens uit zijn lijden verlost wordt.ANNE BANCROFT, die al vele boeken over het boeddhisme op haar naam heeft staan, heeft met deze bundel een prachtige selectie uit de woorden van Boeddha gemaakt.

Wil je het boek lezen?Woorden van Boeddha in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur A. Bancroft. Lezen Woorden van Boeddha Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN