Al mijn vaders

Al mijn vaders - Mira Feticu | Fthsonline.com

...odium te laten zien. Al mijn vaders is een prachtige, indringende en actuele roman die is gewaardeerd met ∗∗∗∗(uitstekend) ... Al mijn vaders van Mira Feticu | 9789491921520 | Bazarow.com ... ." Literair Nederland - Huub Bartman: "Zij heeft ontegenzeggelijk een eigen stijl ontwikkeld, die uitblinkt in heldere beschrijvingen, een kort en bondig taalgebruik en een mooi gevoel voor beelden. Al mijn vaders van Mira Feticu is sterk autobiografisch. De thematiek van het boek sluit nauw aan bij haar eerdere werk. Het blijft verbazingwekkend dat zij zich de Nederlandse taal in zo korte tijd zo diepgaand heeft eigengemaakt. Het hoofdpersonag ... Al mijn vaders - Uitgeverij Jurgen Maas ... . Het blijft verbazingwekkend dat zij zich de Nederlandse taal in zo korte tijd zo diepgaand heeft eigengemaakt. Het hoofdpersonage in Al mijn vaders is Myra, een jonge Roemeense. Myra schrijft en doceert 'Lectura Dantis' aan de Universiteit van Amsterdam. Zij is al geruime tijd weg uit haar geboortedorp, maar de opgedane trauma's uit haar jeugd blijven haar achtervolgen. Myra werd door haar ouders verwaarloosd en misbruikt. In haar leven als volwassen vrouw […] Al mijn vaders | ISBN 9789491921520 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken. Al mijn vaders. De in Roemenië geboren Myra doceert 'Lectura Dantis' aan de Universiteit van Amsterdam. Haar grootste droom lijkt daarmee uitgekomen. Maar dan stort Myra in. Er komen trauma's boven door misbruik in het verleden en ze begint zich te mutileren. En zelfs haar lang gedroomde Europa, dat ze voor haar migratie alleen van de boeken kende, blijkt eigenlijk heel anders te zijn dan ... Mira Feticu's autobiografisch geïnspireerde Al mijn vaders is een donkere roman over misbruik en trauma die de makkelijke weg van het expliciete geweld netjes uit de weg gaat. Hoofdstuk na hoofdstuk word je als lezer dieper binnengeleid in Myra's bevangen verleden dat als een steeds strakker zittende dwangbuis om haar geest knelt. Mira Feticu - Al mijn vaders. ISBN 978-94-9192-1-52-0, 232 pagina's, € 20,95. Amsterdam: Uitgeverij Jurgen Maas 2019. Dit bericht is geplaatst in Alle Boeken, Depressie etcetera, Misbruik. Bookmark de permalink. ← De ... Al mijn vaders gaat over de worstelingen van Myra Wassink-Ionescu, net als Feticu zelf een Roemeense vrouw die in N...

INFORMATIE

AUTEUR
Mira Feticu
DIMENSIE
4,74 MB
BESTANDSNAAM
Al mijn vaders.pdf

OMSCHRIJVING

De Roemeense Myra schrijft en doceert 'Lectura Dantis' aan de Universiteit van Amsterdam. Haar geboortedorp heeft ze allang achtergelaten, maar de demonen uit haar jeugd blijven Myra achtervolgen. Alleen in de literatuur vindt ze troost. Vooral bij Dante, die alle klootzakken genadeloos naar de hel stuurt en niets en niemand vergeeft. Maar ook Dante dreigen ze van haar af te nemen. En dan slaat het verleden,dat voortdurend onbehaaglijk op de loer ligt,genadeloos toe.Mira Feticu (Roemenië, 1973) debuteerde in 1993 als dichter, maar legde zich daarna toe op het schrijven van proza. In haar geboorteland werkte ze als programmamaker bij de nationale radio en verrichte ze aan de Roemeense Academie van Wetenschappen literair onderzoek. Na haar verhuizing naar Nederland verscheen in 2012 haar eerste Nederlandse verhalenbundel, 'Lief kind van mij', een jaar later 'De ziekte van Kortjakje', en in 2015 'Tascha. De roof uit de Kunsthal'. Mira Feticu schrijft voor diverse literaire tijdschriften.

Wil je het boek lezen?Al mijn vaders in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Mira Feticu. Lezen Al mijn vaders Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN