Het verdriet van Wilhelmina

Het verdriet van Wilhelmina - Tomas Ross | Fthsonline.com

... is het af en toe zaak om de aandachtsgebied te houden, want er best veel personages en het verhaal wordt vanuit verschillende oogpunten geschreven ... Recensie: Het verdriet van Wilhelmina 📖 De Leesclub van Alles ... . Het verdriet van Wilhelmina nodigt je als lezer uit om mee te denken, om ondergedompeld te worden in dat specifieke stukje geschiedenis van Nederland. De voldoening na het omslaan van de laatste pagina is groot. Ik moet eerlijk bekennen dat, ook al heb ik erg genoten van dit boek, ik na het lezen wel toe was aan iets luchtigers. Eind november 1941. Na de Duitse opmars in Europa is de angst groot dat Nederlands-Indië zal worden aangevallen door Japan. In Engeland krijgt k ... Boek: Het verdriet van Wilhelmina - Nieuwsweekend - NPO ... ... . Eind november 1941. Na de Duitse opmars in Europa is de angst groot dat Nederlands-Indië zal worden aangevallen door Japan. In Engeland krijgt koningin Wilhelmina op haar landgoed Stubbings House bezoek van de Britse premier Winston Churchill. Hij stelt haar voor een onverwacht en verschrikkelijk dilemma. Tot haar wanhoop zal Wilhelmina moeten instemmen met zijn […] Het verdriet van Wilhelmina. Eind november 1941. Na de Duitse opmars in Europa is de angst groot dat Nederlands-Indië zal worden aangevallen door Japan. In Engeland krijgt koningin Wilhelmina op haar landgoed Stubbings House bezoek van de Britse premier Winston Churchill. ...

INFORMATIE

AUTEUR
Tomas Ross
DIMENSIE
12,73 MB
BESTANDSNAAM
Het verdriet van Wilhelmina.pdf

OMSCHRIJVING

Eind november 1941. Na de Duitse opmars in Europa is de angst groot dat Nederlands-Indië zal worden aangevallen door Japan. In Engeland krijgt koningin Wilhelmina op haar landgoed Stubbings House bezoek van de Britse premier Winston Churchill. Hij stelt haar voor een onverwacht en verschrikkelijk dilemma. Tot haar wanhoop zal Wilhelmina moeten instemmen met zijn geheime verzoek, waardoor de oorlog een totaal andere wending zal krijgen.Acht jaar later: Nederland vecht een eigen oorlog in Nederlands-Indië, waar de nationalisten van Soekarno de onafhankelijke Republik Indonesia hebben uitgeroepen. Voormalig inlichtingenofficier Arnie Springer hoort dat zijn oude liefde op Java is verdwenen nadat ze samen werd gezien met de beruchte Nederlandse deserteur Poncke Princen. Hoewel Arnie na de gruwelen van de jappenkampen gezworen heeft nooit terug te gaan, vliegt hij in april 1948 naar Batavia. In de tropische hitte onderneemt hij een levensgevaarlijke zoektocht, en belandt in een mijnenveld van intriges waarin alles verband lijkt te houden met het pact van Wilhelmina en Churchill in Stubbings House.

Wil je het boek lezen?Het verdriet van Wilhelmina in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Tomas Ross. Lezen Het verdriet van Wilhelmina Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN