Inleiding In Het Oude Testament

Inleiding In Het Oude Testament - none | Fthsonline.com

...en een bijbels-theologische inleiding op zowel het Oude als het Nieuwe Testament ... Oude Testament in woord, beeld en kleur - Boeken - RD.nl ... . In deze bijdrage vraag ik aandacht voor het deel op het Nieuwe Testament. Dat staat onder redactie van Michael J. Kruger. Namen van God in het Oude Testament 4) In het Oude Testament wordt dikwijls gesproken over de naam van God als 'Uw heilige naam" (zie Psalm 105:3; 106:47 e.a.p.), dat wil zeggen dat die naam een gedrag van ons vraagt in overeenstemming met de heerlijkheid die deze naam zo verheven maakt boven alle andere namen in de wereld (vergelijk Jes. Hebben we het Oude Testament wel nodig? Wat zouden we missen als we het niet h ... bol.com | Inleiding In Het Oude Testament | 9789024268320 ... ... . Hebben we het Oude Testament wel nodig? Wat zouden we missen als we het niet hadden? En hoe gaat Jezus ermee om? Deze videoles, een inleiding op het Oude Testament, bespreekt op een beeldende manier het belang van het eerste deel van de Bijbel. Samenvatting Oude testament Genesis tot en met 2 Samuël Het Oude Testament als heilig boek. Christenen noemen de Hebreeuwse Bijbel het "Oude Testament", omdat zij geloven dat God door de komst van Christus het verbond vernieuwde en toegankelijk maakte voor niet-joden, zoals beschreven is in het Nieuwe Testament.In de (anonieme) Brief aan de Hebreeën, worden het Oude en het Nieuwe Testament met elkaar vergeleken. Met de Torah is het begonnen 1 : Oecumenische inleiding in het Oude Testament - J. Hanegraaff Inleiding in het Oude Testament (2e hands) EAN-code: 9789024268320-A Uitgeverij: Kok Levertijd: Binnen 1 werkdag in huis! Dit boek is tweedehands en kan strepen of aantekeningen bevatten....

INFORMATIE

AUTEUR
none
DIMENSIE
11,50 MB
BESTANDSNAAM
Inleiding In Het Oude Testament.pdf

OMSCHRIJVING

Studenten theologie en andere geïnteresseerden die de studie van het Oude Testament willen aanvatten, vinden in deze Inleiding een uitstekend leerboek. De doelstellingen van deze uitgave zijn: inzicht geven in de structuur, het ontstaan en de inhoud van het Oude Testament; introduceren van de verschillende methodische benaderingen; inzicht geven in de belangrijkste stromingen en instellingen en de literatuurgeschiedenis van het Oude Testament. De Inleiding is uitstekend geschikt voor zelfstudie.

Wil je het boek lezen?Inleiding In Het Oude Testament in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur none. Lezen Inleiding In Het Oude Testament Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN