Onder vrienden

Onder vrienden - Amos Oz | Fthsonline.com

...onda de funderingen van een vriendengroep bloot: de leugens, angsten, weggemoffelde liefdes en geheimen die samen met de voeten onder de tafel worden verstopt ... Wat is echte vriendschap? | Mens en Samenleving: Communicatie ... . Amos Oz beschrijft in Onder vrienden de barstjes en barsten in zo'n commune, waar weinig ruimte wordt gelaten aan het individu. Ideologische die-hards zitten er als een vis in het water, evenals ... Boekrecensie: Onder vrienden - Amos Oz Onder vrienden (2013) van de Israëlische schrijver Amos Oz is een bundel van acht verhalen over personages die in de fictieve kibboets Jikhat in de jaren '50 van de vorige eeuw leven. De Hebreeuwse titel luidt: Been chaveriem en kwam in 2012 uit. Wil je vrienden of familie laten langskomen, houd het dan op een maximum van drie personen. O ... Onder vrienden - Amos Oz | Geschiedeniswinkel ... . De Hebreeuwse titel luidt: Been chaveriem en kwam in 2012 uit. Wil je vrienden of familie laten langskomen, houd het dan op een maximum van drie personen. Ook thuis, zowel binnen als in de tuin, moet voldoende afstand van elkaar gehouden worden. Onder vrienden verwijst naar de situatie van de verteller die op zijn dertigste verjaardag zijn naaste vrienden heeft uitgenodigd. Het lijkt een leuk feestje te worden, maar er zijn onderlinge spanningen. Het zijn dus minder goede vrienden dan wordt gesuggereerd in de titel. Structuur & perspectief Dierenpension Onder Vrienden - Aarschotsesteenweg, 2230 Herselt - Beoordeling van 5 op basis van 29 recensies 'Kathleen en Leeroy; via deze weg willen... Veel vrienden hebben is geen garantie dat je je nooit alleen zult voelen. „Ik geef echt om mijn vrienden, maar soms denk ik dat ze niet zo veel om mij geven. Je kunt je echt heel eenzaam voelen als je veel vrienden om je heen hebt, maar ze niet van je lijken te houden en je niet nodig lijken te hebben." — Anne. Vertalingen in ...

INFORMATIE

AUTEUR
Amos Oz
DIMENSIE
3,35 MB
BESTANDSNAAM
Onder vrienden.pdf

OMSCHRIJVING

De in elkaar hakende verhalen in Onder vrienden spelen zich af in de fictieve kibboets Jikhat, halverwege de jaren vijftig. Ze schetsen wonderlijk subtiele portretten van een aantal inwoners van de kibboets, die eigen dromen hebben en persoonlijke pijn ervaren in de schaduw van een van de grootste collectieve dromen uit de geschiedenis van de twintigste eeuw. Een vader wiens jonge dochter gaat samenwonen met een kibboetslid van zijn eigen leeftijd; een echtgenote die een aangrijpende brief schrijft aan de vrouw voor wie haar man haar verlaten heeft; een vader die zich niet kan beheersen als zijn zoontje gepest wordt; en een oudere tuinman die alle rampen van de wereld op zijn schouders torst. Tezamen vormen de verhalen in deze bundel een onvergetelijk portret van een idee en een tijdperk.

Wil je het boek lezen?Onder vrienden in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Amos Oz. Lezen Onder vrienden Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN