Vruchtwatervuurlinie

Vruchtwatervuurlinie - Roberta Petzoldt | Fthsonline.com

... blijven hangen. Vruchtwatervuurlinie gaat over het verlangen om meer te zijn en jezelf dieper te kennen ... Vruchtwatervuurlinie door Roberta Petzoldt ... . De bundel is een oorlog tussen donsveertjes. Petzoldt bouwt met haar beeldende brein landschappen, tranen, schaduw, gestamp, knoeien, grommen en broeien. In de debuutbundel Vruchtwatervuurlinie van actrice Roberta Petzoldt kom je wat dat betreft ogen te kort. Zo trekt ze gemakkelijk bij Remco Campert in, bijvoorbeeld in het gedicht 'Pixel-perspectief': Een seconde naar links van het nu. Vruchtwatervuurlinie gaat over het verlangen om meer te zijn en jezelf dieper te kennen. De bundel is ... Vruchtwatervuurlinie - Roberta Petzoldt | Poëzie vol ... ... . Vruchtwatervuurlinie gaat over het verlangen om meer te zijn en jezelf dieper te kennen. De bundel is een oorlog tussen donsveertjes. Petzoldt bouwt met haar beeldende brein landschappen, tranen, schaduw, gestamp, knoeien, grommen en broeien. In dit debuut van Roberta Petzoldt gaat het onderbewustzijn een race aan met het bovenbewustzijn. Vruchtwatervuurlinie gaat over het verlangen om meer te zijn en jezelf dieper te kennen. De bundel is een oorlog tussen donsveertjes. Petzoldt bouwt met haar beeldende brein landschappen, tranen, schaduw, gestamp, knoeien, grommen en broeien. In dit debuut van Roberta Petzoldt gaat het onderbewustzijn een race aan met het bovenbewustzijn. Vruchtwatervuurlinie gaat over het verlangen om meer te zijn en jezelf dieper te kennen. De bundel is een oorlog tussen donsveertjes. Petzoldt bouwt met haar beeldende brein landschappen, tranen, schaduw, gestamp, knoeien, grommen en broeien. Zinnen die zich in rupsende bochten wringen, en ... 'Vruchtwatervuurlinie' gaat over het verlangen om meer te zijn en jezelf dieper te kennen. De bundel is een oorlog tussen donsveertjes. Petzoldt bouwt met haar beeldende brein landschappen, tranen, schaduw, gestamp, knoeien, grommen en broeien. I...

INFORMATIE

AUTEUR
Roberta Petzoldt
DIMENSIE
6,3 MB
BESTANDSNAAM
Vruchtwatervuurlinie.pdf

OMSCHRIJVING

In dit debuut van Roberta Petzoldt gaat het onderbewustzijn een race aan met het bovenbewustzijn. Vruchtwatervuurlinie gaat over het verlangen om meer te zijn en jezelf dieper te kennen. De bundel is een oorlog tussen donsveertjes.Petzoldt bouwt met haar beeldende brein landschappen, tranen, schaduw, gestamp, knoeien, grommen en broeien. Zinnen die zich in rupsende bochten wringen, en herinneringen die aan komen sloffen.Een nieuwe poëziedebutant bij Van Oorschot die zowel aansluiting vindt bij andere Nederlandse dichters als een volstrekt nieuw pad weet te volgen.De jury van de C. Buddingh'-prijs over Vruchtwatervuurlinie:De C. Buddingh'-prijs 2019 kennen wij toe aan de debuutbundel van een dichter die door een gat in een krant naar de wereld kijkt, die de wereld van soldaatjespelen in haar jeugd verbindt met een Amerikaanse student die tijdens een ritje naar de Taco Bell vertelt hoe hij zijn opleiding gaat betalen met het doden van Afghanen. We kijken mee met een turende, glurende, loerende dichter, die naar eigen zeggen door het staren ontstaat, en die niet alleen haar eigen blik maar ook onze blik op scherp zet, bijvoorbeeld wanneer ze ons uitnodigt om het boek een kwartslag te draaien en niet alleen de bladspiegel, maar ook het letterbeeld uitdaagt en met streepjes, bogen, schaartjes en andere iconen de mogelijkheden van het papieren gedicht onderzoekt en vergroot, geheel in de traditie van Paul van Ostaijen, Tonnus Oosterhoff en Astrid Lampe.

Wil je het boek lezen?Vruchtwatervuurlinie in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Roberta Petzoldt. Lezen Vruchtwatervuurlinie Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN