De geboorte van een oma

De geboorte van een oma - Rita Spijker | Fthsonline.com

...an een oma. Nadat Rita Spijker van haar dochter hoort dat ze oma zal worden, merkt ze dat er iets verandert aan haar dagboeknotities ... grootouders gedicht voor kleinkind|printsy.nl ... . Een heel scala nieuwe onderwerpen dient zich aan. Al schrijvend verkent ze de betekenis van het oma worden en groeit ze in haar nieuwe rol. Hoop, bezorgdheid en intense vreugde kleuren de lente en de zomermaanden die de zwangerschap duurt. In De geboorte van een oma vertelt Rita Spijker onverbloemd en verwonderd over het toeleven naar de geboorte van haar kleinkind. Ze schrijft over de zich verdiepende relatie met haar dochter. Over haar eigen zwangerschappen en het overlijden van haar tweede k ... Boekwinkeltjes.nl - Spijker, Rita - De geboorte van een oma ... . Ze schrijft over de zich verdiepende relatie met haar dochter. Over haar eigen zwangerschappen en het overlijden van haar tweede kind. Over de rol van moeders, oma's, zussen en vriendinnen. "We gaan opa en oma worden!" Wanneer er een kleinkind op komst is dan zijn opa en oma natuurlijk vervuld met trots en spanning. Vaak vinden ze het dan ook leuk om na de geboorte van hun kleinkind een kaartje te sturen naar vrienden en familie dat zij opa en oma zijn geworden. De geboorte van een oma bij literatuur-kopen.nl. Voor al je literatuur en romans. 9789460682162 - De geboorte van een oma door Rita Spijker.. Waar begint een mens? Waar begint een nieuw leven? Bij de geboorte? De samensmelting van een zaadje en een ei? Als een verlangen? Als Rita Spijker hoort dat ze oma zal worden ontstaat er naast blijdsc.. Plaats een mooie zelf gemaakte foto van de baby, of beter nog: een foto van opa en/of oma met hun kleinkind op de voorzijde van de kaart. In een hip lettertype zet je er "gefeliciteerd met de geboorte van jullie kleinkind" op, en je originele kaart is klaar. Je kunt zo veel foto's in de kaart plaatsen als je wilt, voor de prijs maakt dat niet uit. Geboortekaarten felicitatie kleindochter. Een nieuw kleinkind krijgen is tenslotte altijd een bijzonder moment. Bij ons vind je daarom volop schattige, vrolijke en hippe wenskaarten om iemand te feliciteren met de geboorte van hun kleindochter. In "De geboorte van een oma" verkent Rita Spijker de betekenis van het oma worden en groeit ze in haar nieuwe rol. Hoop, bezorgdheid en intense vreugde kleuren de lente en de zomermaanden die de zwangerschap duurt. Zwangerschap en geboorte zijn zo oud als de mensheid. 7-okt-2019 - Bekijk het bord "Opa en Oma" van atimmerskok op Pinterest. Bekijk meer ideeën over Gefeliciteerd, Geboorte, Geboortekaartjes....

INFORMATIE

AUTEUR
Rita Spijker
DIMENSIE
5,87 MB
BESTANDSNAAM
De geboorte van een oma.pdf

OMSCHRIJVING

Waar begint een mens? Waar begint een nieuw leven? Bij de geboorte? De samensmelting van een zaadje en een ei? Als een verlangen?Als Rita Spijker hoort dat ze oma zal worden ontstaat er naast blijdschap en opwinding een scherp besef van verandering. Verwonderd en beschouwend vertelt ze over het toeleven naar de geboorte van haar kleinkind. Ze schrijft over de zich verdiepende relatie met haar dochter. Over haar eigen zwangerschappen en het overlijden van haar tweede kind. Overde rol van moeders, oma’s, zussen en vriendinnen.In “De geboorte van een oma” verkent Rita Spijker de betekenis van het oma worden en groeit ze in haar nieuwe rol. Hoop, bezorgdheid en intense vreugde kleuren de lente en de zomermaanden die de zwangerschap duurt.Zwangerschap en geboorte zijn zo oud als de mensheid. En toch, voor wie het meemaakt bestaat er geen groter wonder.(Fragment)Mijn dochter warmt groentesoep op en schept die in glanzend groene kommen.We eten haar soep, uit haar kommen, op haar bank. Op het oppervlak van mijn soep drijven vermicelliletters.‘We hebben al een meisjesnaam’, zegt ze.Het lukt me mijn nieuwsgierigheid te bedwingen. Ik weet dat ze toch niet zal antwoorden. De bouillon is geurig en vol van smaak. Het is onmogelijk om op de vermicelliletters te kauwen; telkens als ik denk dat ik beet heb glibberen ze tussen mijn tanden door. Ik verzamel drie letters op mijn lepel. Een m, een a en weer een m. ‘Kijk,’ zeg ik, ‘jouw nieuwe naam.’We lachen weer en lepelen onze kommen leeg.‘Van de week had ik midden in de nacht zin in linzen’, zegt ze. ‘Als ik goed oplet, dan weet ik precies wat mijn lichaam nodig heeft.’Ik knik en kijk naar haar. Net als ik deed toen zij een baby was. Kijken deed ik, onafgebroken kijken naar dat wezen dat uit mij kwam.De vrucht in mijn dochters buik is nu ongeveer zeven weken oud en twee centimeter lang.Ik ben een embryoma.

Wil je het boek lezen?De geboorte van een oma in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Rita Spijker. Lezen De geboorte van een oma Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN