Organisatieopstellingen binnen intervisie

Organisatieopstellingen binnen intervisie - Jeroen Hendriksen | Fthsonline.com

...omen op vrijwillige en gelijkwaardige basis regelmatig samen ... Organisatieopstellingen en -dynamieken - Organisults ... . Intervisie is een vorm van leren waarbij gebruik wordt gemaakt van de professionaliteit van collega's. Wat is een organisatieopstelling? Met een organisatieopstelling wordt het onbewuste krachtenveld in een team en/of een organisatie in kaart gebracht. Het is een eenvoudige maar doeltreffende methode om belemmeringen binnen het systeem en/of de organisatie zichtbaar te maken en inzicht te krijgen in de organisatorische processen. Een dergelijke opstelling kan in een korte tijd veel… Ee ... bol.com | Organisatieopstellingen binnen intervisie ... ... . Een dergelijke opstelling kan in een korte tijd veel… Een organisatieopstelling biedt inzicht in complexe zaken. Wilt u verder gaan dan symptoombestrijding? Anker & Kompas begeleidt organisatieopstellingen sinds 2005. Buy PM-reeks Organisatieopstellingen binnen intervisie: theorie, methode, toepassing 01 by Hendriksen, Jeroen, Brasser, Anja (ISBN: 9789024418664) from Amazon's Book Store. Everyday low prices and free delivery on eligible orders. 'Praktijkboek intervisie' door Monique Bellersen, Inez Kohlmann - Onze prijs: €37,00 ... methode 19 Oplossingsgerichte intervisie methode 20 Organisatieopstellingen methode 21 Redenering voor veranderen methode 22 Roddelen ... team en organisaties verder te ontwikkelen en binnen bedrijven te introduceren. Organisatieopstellingen en Intervisie (2010). In het kader van de titel van dit artikel over de kracht van intervisie werk ik zelf graag met de krachtenveldanalyse die oorspronkelijk ontwikkeld is door de Amerikaan Lewin en voor intervisie uitgebreid uitgewerkt is in het boek Intervisie bij Werkproblemen (Hendriksen,...

INFORMATIE

AUTEUR
Jeroen Hendriksen
DIMENSIE
8,46 MB
BESTANDSNAAM
Organisatieopstellingen binnen intervisie.pdf

OMSCHRIJVING

Organisatieopstellingen binnen intervisie 1e druk is een boek van Jeroen Hendriksen uitgegeven bij Uitgeverij Boom/Nelissen. ISBN 9789024418664 Werken met een organisatieopstelling is een belangrijke en dynamische aanvulling op de bekende methodes (bijvoorbeeld de incidentmethode) die bij intervisie gebruikt worden om actuele werkproblemen te onderzoeken.In een organisatieopstelling (bekend geworden vanuit de familieopstellingen van Bert Hellinger) wordtconcreet inzichtelijk en voelbaar gemaakt hoe mensen als persoon ruimtelijk ten opzichte van elkaar staan en hoe ze dat ervaren. In een intervisiecontext vindt dan verdere reflectie op de leerervaringen plaats.In Organisatieopstellingen binnen intervisie wordt een heldere inleiding gegeven in de theorie en de achtergrond van opstellingen. Intervisie wordt uitgewerkt volgens het model van de krachtenveldanalyse. De achtergrondteksten worden aangevuld met een drietal praktische hoofdstukken, die het mogelijk maken om zelf in de intervisiegroep aan de slag te gaan met zogenaamde mini-opstellingen. In het laatste deel van het boek staat een verbatim van een intervisieproces. Dat verbatim is verrijkt met het aangeven van analysemomenten en interventiemomente.Het boek is bedoeld voor deelnemers aan en begeleiders van intervisiegroepen. Daarnaast zijn de oefeningen goed bruikbaar bij teambuilding of teamconflicten en andere vormen van begeleiding en ondersteuning van groepen. Jeroen Hendriksen is sociaal pedagoog en auteur van een aantal boeken over intervisie. Hij werkt vanuit zijn eigen bedrijf als trainer-coach en opleider, onder andere bij DIntervisie Academie.Anja Brasser is sociaal pedagoog en opgeleid als familie- en organisatieopsteller. Zij werkt in een eigen praktijk als coach en trainer en heeft een grote, ook internationale, ervaring op het gebied van opstellingen.

Wil je het boek lezen?Organisatieopstellingen binnen intervisie in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Jeroen Hendriksen. Lezen Organisatieopstellingen binnen intervisie Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN