Op-en-top Nederlands

Op-en-top Nederlands - Frens Bakker, Paul Uljé, Dick van Zijderveld | Fthsonline.com

...spireren meer Nederlands te gebruiken waar anderen het met geleend Engels moeten doen ... Gratis woordenboek | Van Dale ... . En wie de smaak te pakken heeft gekregen en zelf Nederlandse tegenhangers wil gaan vormen, vindt nuttige wenken op de begeleidende webstek www.op-en-top-nederlands.nl. Online vertaalwoordenboek. FR:op en top. Mijnwoordenboek.nl is een onafhankelijk privé-initiatief, gestart in 2004. 'Op-en-top Nederlands, woordenlijst overbodig Engels' door Frans Bakker, Paul Uljé, Dick van Zijderveld - Onze prijs: €20,51 - Op werkdagen voor 17:00 uur besteld, volgende dag in huisGratis verzending. Op-en-Top Nederlands bevat bovendien een reeks cursiefjes die u hopelijk inspireren ... op-en-top-nederlands.nl - Stichting Nederlands ... . Op-en-Top Nederlands bevat bovendien een reeks cursiefjes die u hopelijk inspireren meer Nederlands te gebruiken waar anderen het met geleend Engels moeten doen. En wie de smaak te pakken heeft gekregen en zelf Nederlandse tegenhangers wil gaan vormen, vindt nuttige wenken op de begeleidende webstek www.op-en-top-nederlands.nl. Ze besluiten, gesterkt door het nog niet uitgewerkte gevoel van saamhorigheid, de volgende dag een uurtje naar het Rodin-museum in de Rue de Varennes te gaan, omdat ze er nog nooit binnen zijn geweest, en omdat het in zo'n mooie, deftige, op-en-top Parijse buurt ligt. Nederlands: ·buitengemeen, in hoge mate Het elftal was weer op-en-top favoriet.··↑ "op-en-top" in: Sijs, Nicoline van der, Chronologisch woordenboek. De ouderdom en herkomst van onze woorden en betekenissen, 2e druk, Amsterdam / Antwerpen: Veen, 2002; op website dbnl.org; ISBN 90 204 2045 3 ↑ op-en-top op website: Etymologiebank.nl ↑ Weblink ... Over Van Dale Van Dale Uitgevers is de meest toonaangevende en gezaghebbende uitgever van woordenboeken in Nederland en België. Van Dale verzorgt een groot en gevarieerd aanbod met tientallen titels op taalgebied om taalgebruikers effectief te ondersteunen - op school, kantoor, thuis of op reis. Vertalingen in context van "op en top" in Nederlands-Frans van Reverso Context: Deze kerel, hoe kaal en bleek ook, is op en top rock-'n-roll. In Nederland is een bijzonder grote groep senioren die er graag op uit trekt. Fit en mobiel kiezen zij ervoor tegenieten van leuke en interessante dingen die ons land te bieden heeft. Deze serie geeft de kijkers tips om hun vrijetijd nog leuker en interessanter te besteden. Bovendien zit de serie boordevol informatie die de kijkers ook in hundagelijkse leven kunnen toepassen om bijvoorbeeld ... Op-en-Top Nederlands bevat bovendien een reeks cursiefjes die u hopelijk inspireren meer Nederlands te gebruiken waar anderen het met geleend Engels moeten doen. En wie de smaak te pakken heeft gekregen en zelf Nederlandse tegenhangers wil gaan vormen, vindt nuttige wenken op de begeleidende webstek www.op-en-top-nederlands.nl...

INFORMATIE

AUTEUR
Frens Bakker, Paul Uljé, Dick van Zijderveld
DIMENSIE
5,46 MB
BESTANDSNAAM
Op-en-top Nederlands.pdf

OMSCHRIJVING

Engelse leenwoorden stromen ongehinderd onze taal binnen. Sommige mensen zijn al gezwicht voor die toevloed en willen zelfs het Nederlands als onderwijstaal inruilen voor het Engels. Maar er lijkt een tegenbeweging op gang te komen. Zo neemt in de media en op straat de ergernis over het gedachteloze gebruik van Engelse leenwoorden toe. Steeds maar weer goede Nederlandse begrippen inruilen voor halfbegrepen leenwoorden is nergens voor nodig en al te vaak pedant of dikdoenerig. Op-en-Top Nederlands presenteert bijna 7.000 Engelse leenwoorden met meer dan 15.000 vervangers. Vaak gewone, bestaande termen. Soms creatief nieuwgevormde woorden en een enkele keer een heus neologisme. Op-en-Top Nederlands bevat bovendien een reeks cursiefjes die u hopelijk inspireren meer Nederlands te gebruiken waar anderen het met geleend Engels moeten doen. En wie de smaak te pakken heeft gekregen en zelf Nederlandse tegenhangers wil gaan vormen, vindt nuttige wenken op de begeleidende webstek www.op-en-top-nederlands.nl.

Wil je het boek lezen?Op-en-top Nederlands in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Frens Bakker, Paul Uljé, Dick van Zijderveld. Lezen Op-en-top Nederlands Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN