Retorica en Leiderschap

Retorica en Leiderschap - Leroy Refos | Fthsonline.com

... filosofie. Noté /5: Achetez Retorica en Leiderschap: een verklaring van leiderschapseffectiviteit door retorisch overtuigingskracht de Refos, Leroy: ISBN: 9789402164428 sur amazon ... 18-09-17 De vijf E's van goed leiderschap - Forzes ... .fr, des millions de livres livrés chez vous en 1 jour De retorica van Aristoteles - waarbij het overtuigen van anderen centraal staat - maakt onderscheid tussen de logos, ... Mijn stelling luidt dat moreel leiderschap in het grote en het kleine gebaseerd is op een evenwichtige afweging van logos, pathos en ethos. Een analyse van ruim 80 populaire managementboeken[i] (van internationale auteurs als Stephen R. Covey en John Kotter, en Nederlandse bestsellerschrijvers als Ben Tiggelaar, Arend ... Retorica en Leiderschap 9789402164428 9402164421 | VindBoek ... . Een analyse van ruim 80 populaire managementboeken[i] (van internationale auteurs als Stephen R. Covey en John Kotter, en Nederlandse bestsellerschrijvers als Ben Tiggelaar, Arend Ardon, Jos Burgers en Menno Alting) laat zien dat dit genre ondanks alle diversiteit rust op een onderliggend patroon van overeenkomsten. Leiderschap en management. Leiderschap is daarmee veel meer dan het managen van praktische zaken zoals roosters en administratie. Hoewel je die zaken natuurlijk ook goed ook op orde zal moeten hebben, gaat goed leiderschap vooral om het effectief beïnvloeden van het gedrag en de prestaties van je teamleden. Re.Context is een filosofisch bureau met passie in Den Haag, het internationale en politieke hart van Nederland, "Legal Capital of the World". Re.Context is de zakelijke achtergrond die Tom Dommisse geeft aan zijn filosofische, dramaturgische en consultatieve werkzaamheden. Deze richten zich op individuen, groepen en organisaties, op particulieren en professionals Persoonlijk leiderschap is de vaardigheid om jezelf te leiden en richting te geven. Dat klinkt als een mooi streven. Maar hoe doe je dat? Wat houdt het precies in? Het betekent dat je eigen regie neemt over je werk, carrière, persoonlijke ontwikkeling en leven. Door gebruik te maken van je kwaliteiten en talenten om je doelen te realiseren. "Retorica, leiderschap en het goede leven" Plato - Gorgias door Jordi Wiersma LLM MA -Faculteit der Rechtsgeleerdheid, Universiteit Leiden. Over groepsdynamiek en literatuur Aristophanes - Lysistrata door Prof. Dr. Sandra Schruijer - Hoogleraar Organisatiepsychologie aan TIAS. Elke dag weer proberen we, privé en professioneel, anderen te overtuigen en te beïnvloeden. Soms open en eerlijk, soms subtiel en indirect, soms ook slinks of hardhandig. In deze intensive leer je om effectiever te overtuigen en invloed uit te oefenen; én dit te doen met respect voor de grenzen en wensen van anderen. Sprekend leiderschap - Zwijgend leiderschap ... ......

INFORMATIE

AUTEUR
Leroy Refos
DIMENSIE
6,13 MB
BESTANDSNAAM
Retorica en Leiderschap.pdf

OMSCHRIJVING

"Retorica en Leiderschap 1e druk is een boek van Leroy Refos uitgegeven bij Brave New Books. ISBN 9789402164428 Wat zijn de kenmerken van ""de ideale leider'? Waarom worden bepaalde mensen aangewezen als leider? Wat zorgt ervoor dat bepaalde mensen anderen kunnen overtuigen en inspireren tot het doen van bijzondere dingen, terwijl anderen daarin keer op keer falen? Dit boek vergelijkt klassieke theorieën over retorica als overtuigingsmiddel van Aristoteles, Cicero en Quintilianus met hedendaagse leiderschapsstudies. Het doel van deze vergelijking is bepalen of waardevolle leiderschapskwaliteiten van nu verklaard worden door retorica. Zijn kenmerken die leiders effectief maken gebaseerd op een retorisch effect?Retorica heeft te maken met hoe de spreker overkomt op het publiek, en heeft als kern het overtuigen van toehoorders. Leiderschapsstudies ondersteunen de invloed van persoonskenmerken op wie als leider wordt geprefereerd, wie als leider wordt gekozen en wie effectief is als leider. Er lijkt een overeenkomst te zijn tussen de klassieke theorieën en hedendaagse literatuur. Dit boek probeert inzicht te creëren in de vraag of de overtuigings- en inspiratiekracht, en daarmee de effectiviteit van een leider, wordt bepaald door de kunst van het spreken: retorica."

Wil je het boek lezen?Retorica en Leiderschap in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Leroy Refos. Lezen Retorica en Leiderschap Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN