Gezichten van de mens bij Paul Ricoeur

Gezichten van de mens bij Paul Ricoeur - Koen Boey | Fthsonline.com

...enodigd op de avondconferentie van prof. em ... Lezen is een oefening in vrijheid; Filosoof Paul Ricoeur ... ... . dr. Koen Boey Gezichten van de mens bij Paul Ricoeur: Paul Ricoeur legt in zijn oeuvre een lange weg af en gaat in iedere nieuwe studie dieper in op een ander vermogen of 'gezicht' van de mens. Het inzicht in deze vele gezichten vormt de fundamentele wijsgerige antropologie waar het Ricoeur steeds om te doen is geweest. Rafael De Clercq Ezio Di Nucci Barry Hallen Hans Halvorson Jonathan Ichikawa Michelle Kosch Øystein Linnebo JeeLoo Liu Paul Livingston Brandon Look Manolo Martínez Matthew McGrath Michiru Nagatsu Susana Nuccetelli Giuseppe Primiero Jack Alan Reynolds Darrell P. Rowbottom Aleksandra Samonek Constantine ... :: www.maklu.be :: Boekdetails :: Gezichten van de mens ... ... . Rowbottom Aleksandra Samonek Constantine Sandis Howard Sankey Jonathan Schaffer ... Prof. de Visscher heeft met dit boek een uitmuntende uiteenzetting van het werk van de Franse hermeneuticus en fenomenoloog Paul Ricoeur geschreven. Met name de diversiteit aan onderwerpen (het politieke vraagstuk, de geschiedenis van de scheppingsmythe, hoop en vergeving) zijn indrukwekkend. Wegen van de filosofie - structuralisme / psychoanalyse / hermeneutiek. Wegen van de filosofie is een boek van P. Ricoeur Gezichten van de mens bij Paul Ricoeur. [Koen Boey] Home. WorldCat Home About WorldCat Help. Search. Search for Library Items Search for Lists Search for Contacts Search for a Library. Create lists, bibliographies and reviews: or Search WorldCat. Find items in ... Gezichten van de mens bij Paul Ricoeur De evolutie in het denken van P. Ricoeur valt ten dele samen met zijn rondgang door de wijsbegeerte van de twintigste eeuw. Dit is het gevolg van zijn filosoferen in dialoog. Gezichten van de mens bij Paul Ricoeur (0) 20,85. Paul Ricoeur; The Conflict of Interpretations (0) 40,99. Paul Ricoeur; Time and Narrative (0) 23,99. Bekijk de hele lijst. Advertentie. Advertentie. Vaak samen gekocht. Paul Ricoeur; Time and Narrative. 20,22. Verkoop door bol.com In win...

INFORMATIE

AUTEUR
Koen Boey
DIMENSIE
8,40 MB
BESTANDSNAAM
Gezichten van de mens bij Paul Ricoeur.pdf

OMSCHRIJVING

Gezichten van de mens bij Paul Ricoeur 1e druk is een boek van Koen Boey uitgegeven bij Garant Uitgevers. ISBN 9789044122794 De filosoof Paul Ricoeur kon steeds een ruim publiek aanspreken. Hij was uitzonderlijk vertrouwd met de geschiedenis van de westerse wijsbegeerte en zijn gedachtegoed kwam precies tot stand in discussie met de wijsgerige stromingen van de voorbije eeuw. Hij legde in zijn oeuvre een lange weg af, en zei zelf dat hij in iedere nieuwe studie op een bepaald vermogen, een bepaald gezicht, van de mens is ingegaan. Het inzicht in deze vele gezichten vormt de fundamentele wijsgerige antropologie waar het Ricoeur steeds om te doen is geweest.

Wil je het boek lezen?Gezichten van de mens bij Paul Ricoeur in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Koen Boey. Lezen Gezichten van de mens bij Paul Ricoeur Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN