Wolfskwint

Wolfskwint - Bibi Dumon Tak | Fthsonline.com

... als gis-es, as-dis, welke op reingestemde toetsinstrumenten voorkomt ... Wolfskwint - Bibi Dumon Tak | Wie is hier nou gek ... ... .Bij het orgel spreekt men wel van orgelwolf. Een wolfskwint is de naam van het interval dat ontstaat na 11 reine kwinten verminderd met 6 octaven ofwel de verhouding: (3/2)11 / 26 = 1,479 in plaats van 1,5 ofwel 24 cent te laag waarmee het een schreeuwend vals interval is. Zo begint Wolfskwint, het waargebeurde verhaal over Steffie, een van de eerste vrouwelijke pianostemmers van ons land. In prachtige zinnen, helder als water, maar troebel van verdriet, s ... Wolfskwint van Bibi Dumon Tak | Boek en recensies | Hebban.nl ... . In prachtige zinnen, helder als water, maar troebel van verdriet, schetst Bibi Dumon Tak (1964) een onthutsend beeld van een verwoest leven, en van de wereld van de psychiatrie in het Nederland van niets een zo heel lang geleden. Wolfskwint. 'Wat overbleef was een onvoorstelbare duisternis. Ik had er al die jaren alles aan gedaan mijn moeder te verliezen, en toen ik besefte dat ik haar verloren was, die avond met de zwaluwen, toen wilde ik haar terug.' Wolfskwint is het op waarheid gebaseerde verhaal van Steffie, een van de eerste vrouwelijke pianostemmers van ons land. Antwoord: Wolfskwint. Puzzelhulp Staat je antwoord er niet bij of heb je een vraag waarbij het puzzelwoordenboek geen hulp kan bieden? Vraag het dan op `Puzzelhulp` CrosswordClues Voor wie ook wel eens in het Engels puzzelt is er nu Crossword Clues. Welkom Wolfskwint beschrijft niet enkel wat het effect kan zijn op de verdere persoonlijkheidsontwikkeling wanneer je net zoals Steffie opgroeit in een gezin met forse psychiatrische problematiek en verstoorde verhoudingen tussen de ouders. Evenzeer laat dit boek zien hoe krachtig d...

INFORMATIE

AUTEUR
Bibi Dumon Tak
DIMENSIE
12,5 MB
BESTANDSNAAM
Wolfskwint.pdf

OMSCHRIJVING

'Wat overbleef was een onvoorstelbare duisternis. Ik had er al die jaren alles aan gedaan mijn moeder te verliezen, en toen ik besefte dat ik haar verloren was, die avond met de zwaluwen, toen wilde ik haar terug.'Wolfskwint is het op waarheid gebaseerde verhaal van Steffie, een van de eerste vrouwelijke pianostemmers van ons land. Het geeft een onthutsend beeld van een verwoest leven, en van de wereld van de psychiatrie in het Nederland van niet eens zo heel lang geleden.Steffies oudste herinnering is dat haar moeder een suikerpot naar haar vaders hoofd gooit. Andere herinneringen aan haar zijn getekend door elektroshocks, tranquillizers en spanlakens. Ze groeit op met haar vader omdat haar moeder in een gesticht zit, waar ze de rest van haar leven zal blijven.Als ze volwassen is sterft haar moeder. Steffie gaat op zoek naar haar verleden en ontkomt er niet aan het verleden van haar moeder onder ogen te zien, en de rol die haar vader en zijzelf daarin hebben gehad. Was haar moeder wel zo gestoord als ze altijd gedacht heeft? Dan krijgt ze een schokkend psychiatrisch dossier in handen dat nooit voor haar ogen bestemd was.

Wil je het boek lezen?Wolfskwint in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Bibi Dumon Tak. Lezen Wolfskwint Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN