De Ramp

De Ramp - Kees Slager | Fthsonline.com

... natuurrampen uit haar geschiedenis getroffen ... Watersnoodramp (1953) - Rampzalige stormvloed | Historiek ... . Een... 'Een ramp confronteert ons met enorme machteloosheid', aldus Gersons. Dat maakt mensen boos en die woede zie je nu tevoorschijn komen. Bijvoorbeeld op 5 mei in Den Haag, waar tientallen mensen werden aangehouden bij een demonstratie tegen de coronamaatregelen. De ramp | ISBN 9789045008158 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken. Watervla ... Ramp - 11 definities - Encyclo ... . Uniek aanbod (tweedehands) boeken. Watervlakte Als het zondag 1 februari 1953 's morgens licht is, wordt de volle omvang van de ramp zichtbaar. ,,Ik keek uit over een waanzinnig grote watervlakte", zegt een ooggetuige.Hier en daar zijn nog daken, een boomkruin of een afgebrokkelde dijk te zien. De ramp De watersnoodramp 1e boek over de ramp 1953 1e druk. Beschrijving het eerste boek over de ramp, verschenen in februari 1953. Een nationale uitgave waaraan fotografen, schrijvers en ui. Zo goed als nieuw Ophalen of Verzenden. € 8,00 22 mei. '20. Welk lidwoord (de of het): "de ramp" of "het ramp", wij helpen je graag. De stad Tsjernobyl ligt aan de rivier de Pripjat in het noorden van Oekraïne, niet ver van de grens met Wit-Rusland.Voor de ramp telde de stad ongeveer 15.000 inwoners. Vanwege de nog steeds grote aanwezigheid van radio-activiteit woont er nu vrijwel niemand meer. De ramp slaat op een gebeurtenis die zich in het boek afspeelt. Daarin gebeurt er een ongeluk met een kerncentrale met alle gevolgen van dien. Omslag: Op de omslag staat op de voorgrond in het groot van boven naar...

INFORMATIE

AUTEUR
Kees Slager
DIMENSIE
5,26 MB
BESTANDSNAAM
De Ramp.pdf

OMSCHRIJVING

In de nacht van 31 januari 1953 werd Nederland door een van de grootste natuurrampen uit haar geschiedenis getroffen. Een springvloed zette Zeeland, een deel van Noord-Brabant en Zuid-Holland onder water. 1836 mensen en tienduizenden dieren verdronken, 4500 huizen en gebouwen werden verwoest en 200.000 hectare grond kwam onder water te staan.In 1992 publiceerde Kees Slager De ramp waarin hij inging over de oorzaken en de gevolgen van de ramp. Voor dit boek deed hij uitvoerig onderzoek in de archieven en sprak hij met ruim 250 ooggetuigen. Hij onthulde niet eerder gepubliceerde feiten over vergeefse waarschuwingen tegen de te zwakke zeewering, verwaarloosde dijken en slecht toegeruste hulporganisaties. In deze nieuwe uitgave van De ramp heeft Slager nog meer materiaal en nog meer informatie kunnen verwerken. Zo ontstond een aangrijpend en onthullend verslag van wat er zich in die noodlottige dagen in de winter van 1953 van uur tot uur en van plaats tot plaats heeft afgespeeld.

Wil je het boek lezen?De Ramp in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Kees Slager. Lezen De Ramp Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN