De zorgval

De zorgval - Andries Baart | Fthsonline.com

...verd worden vanuit. 1. de Zorgverzekekeringswet (Zvw) 2 ... Huijsman licht zorgval toe | Vilans ... . en/of de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) 3. en tenslotte de Wet langdurige zorg (Wlz). Andries Baart en Christa Carbo, De Zorgval.Beelden, ervaringen en verhalen/Analyse, kritiek en uitzicht.Uitgeverij Thoeris, Amsterdam 2013. Een kind met een zeer beentje, een verslaafde man met zijn hond, een demente dame die niet wil eten en een zwerfjongen die zijn baan opgeeft: het zijn de hoofdpersonen die in de nieuwste presentiepublicatie haarfijn laten zien wat er schuurt in de zorg. De Jonge geeft aan dat deze oplossing complex is en w ... IPW: Zorgval is de Beleidsterm Van Het Jaar 2018 ... . De Jonge geeft aan dat deze oplossing complex is en wetswijzigingen vereisen. Hij gaat de mogelijkheden hiertoe onderzoeken. Zorgval. Wanneer de zorgzwaarte te groot is bij mensen met dementie die thuis wonen, worden ze op de wachtlijst gezet van een verpleeghuis. De zorgval ontstaat op het moment dat mensen zich opgeven voor een locatie voor 24-uurs zorg met verblijf en ze de wachtperiode in de thuissituatie moeten overbruggen. Op dat moment vervalt namelijk de zorgverzekeringswet en de Wmo en krijgt men vanuit de Wet Langdurige Zorg (Wlz) alleen nog maar een vast bedrag voor zorg toegekend. Bij de overgang van de Zorgverzekeringswet (Zvw) en/of Wet Maatschappelijke Ondersteuning 2015 (Wmo 2015) naar de Wet langdurige zorg (Wlz) kan een cliënt te maken krijgen met onder andere minder uren zorg thuis (zorgval). Het fenomeen staat bekend als de zorgval: ouderen die op de wachtlijst staan voor een plaats in een verzorgingshuis, krijgen thuis minder zorg. Zodra mensen een indicatie krijgen voor een plek in een verpleeghuis gaan ze over van de Zorgverzekeringswet (Zvw) naar de Wet langdurige zorg (Wlz). Zorgval is de beleidsterm van het jaar 2018. Maar ook dit jaar kan er maar een de winnaar zijn! Het was meervoudig winnaar Maarten Bening die reeds in januari, een maand na het uitroepen van de Beleidsterm van het Jaar 2017 (Valboete), meteen een potentiele opvolger nomineerde: zorgval. De Zorgval Andries Baart en Christa Carbo. In dit bijzondere omkeerboek krijgt kritiek op de zorg twee gezichten. In een wetenschappelijk essay trekt prof. dr. Andries Baart van leer tegen het optimistische WMO-leger dat zelfredzaamheid en eigen kracht stimuleert, maar geen oog heeft voor kwetsbaarheid. Aandacht van de media voor zorgval. Bijzonder hoogleraar Management & Organisatie van de Ouderenzorg Huijsman is de afgelopen week - naast De Monitor - ook geïnterviewd voor Trouw en NOS radio 1. Lees het stuk in Trouw. Bekijk de aflevering van De Monitor. Meer informatie over dementie. Lees 10 tips voor goed contact met mensen met dementie Kwetsbare mensen humaniseren de samenleving", zegt Andries Baart, grondlegger van de presentietheorie. "Het is goed voor ons als we o...

INFORMATIE

AUTEUR
Andries Baart
DIMENSIE
4,52 MB
BESTANDSNAAM
De zorgval.pdf

OMSCHRIJVING

De zorgval 1e druk is een boek van Andries Baart uitgegeven bij Thoeris, Uitgeverij. ISBN 9789072219848 In dit bijzondere omkeerboek krijgt kritiek op de zorg twee gezichten. In een wetenschappelijk essay trekt prof. dr. Andries Baart van leer tegen het optimistische WMO-leger (Wet maatschappelijke ondersteuning-hulpverleners) dat zelfredzaamheid en eigen kracht stimuleert, maar geen oog heeft voor kwetsbaarheid. Baart pleit voor de 'presentiebenadering' om de zorg voor haar eigen val te behoeden. Christa Carbo schetst aan de andere kant aansprekende en intieme praktijkportretten van mensen die in de zorgval liepen. Ze laat ook zien hoe het wel kan.

Wil je het boek lezen?De zorgval in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Andries Baart. Lezen De zorgval Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN