Nieuw Babylon in aanbouw

Nieuw Babylon in aanbouw - James Kennedy | Fthsonline.com

...aar Constant Nieuwenhuys Nieuw Babylon, een toekomstsamenleving waarin de homo ludens zich vrijelijk zou kunnen ontplooien ... Nieuw Babylon in aanbouw - NRC Webwinkel ... . Enkele ... Nieuw Babylon in aanbouw, herz. ed.. Bijna geen land ter wereld maakte in de jaren zestig zulke ingrijpende veranderingen door als Nederland. Hoe kwam dit? Wat maakte het land zo bijzonder? James Kennedy, voormalig hoogleraar geschiedenis in Amsterdam, geeft op deze vragen antwoord. Homo ludens In 1959 bedacht Cobra-kunstenaar Constant Nieuwenhuys Nieuw Babylon, een toekomstsamenleving waarin ... Nieu ... Nieuw Babylon in aanbouw door James Kennedy (Boek ... ... . Homo ludens In 1959 bedacht Cobra-kunstenaar Constant Nieuwenhuys Nieuw Babylon, een toekomstsamenleving waarin ... Nieuw Babylon in aanbouw van James Kennedy (boek, paperback, ISBN 9789089539519). Bijna geen land ter wereld maakte in de jaren zestig zulke ingrijpende veranderingen door als Nederland. Hoe kwam dit?... Nieuw Babylon in aanbouw, herz. ed. | ISBN 9789461278647 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken. Nieuw Babylon in aanbouw is de nieuwe uitgave van een boek dat veel discussie losmaakte toen het uitkwam in 1995. Sindsdien geldt het als standaardwerk van de Nederlandse geschiedenis. Specificaties. ISBN-nummer: 9789089539519 ; Verschijningsdatum: 15/02/2016 ... Nieuw Babylon in aanbouw is de nieuwe uitgave van een boek dat veel discussie losmaakte toen het uitkwam in 1995. Sindsdien geldt het als standaardwerk van de Nederlandse geschiedenis. In de pers Koop Nieuw Babylon in aanbouw: Nederland in de jaren zestig (9789089539519) je van Kennedy, James Onlangs is 'Nieuw Babylon in aanbouw' van James Kennedy opnieuw verschenen. Bij de eerste uitgave in 1995 maakte het veel discussie los. Sindsdien geldt het als standaardwerk voor de Nederlandse gesch...

INFORMATIE

AUTEUR
James Kennedy
DIMENSIE
4,81 MB
BESTANDSNAAM
Nieuw Babylon in aanbouw.pdf

OMSCHRIJVING

De jaren zestig waren jaren vol spanningen: de revolutie in Parijs, de strijd om de burgerrechten in Amerika, demonstraties tegen de Vietnam-oorlog en niet te vergeten: het befaamde ‘generatieconflict' waarin de jeugd opstond tegen de verstarde oudere generatie en haar gezag betwistte. Ook in Nederland zou de spanning te snijden zijn geweest. Daar kwam een naoorlogse generatie immers in botsing met het vooroorlogse verzuilde bestel, dat werd verdedigd door kleinburgerlijke en bekrompen ‘regenten'. Maar is dit een juist beeld van het decennium? Kennedy toont aan dat - in vergelijking met zijn geboorteland de Verenigde Staten - de omvangrijke culturele veranderingen in Nederland bijzonder vlot verliepen. Nederland ontwikkelde zich binnen korte tijd van een traditioneel en godsdienstig land tot een samenleving waar in de ogen van buitenstaanders alles mogelijk scheen. En deze opmerkelijke transformatie kwam tot stand zonder veel geweld en grote spanningen. Hiervoor zijn verschillende redenen aan te voeren, maar Kennedy beperkt zich tot de belangrijkste: de denkbeelden en het gedrag van Nederlandse ‘regenten’. Terwijl veel Amerikaanse gezagsdragers zich sterk verzetten tegen nieuwe ontwikkelingen, deden Nederlandse leiders slechts weinig moeite om de status quo te handhaven. Dit kwam niet zozeer door hun vooruitstrevendheid, als wel door de overtuiging dat veranderingen niet meer tegen te houden waren; ‘met de tijd meegaan’ leek de enige verstandige optie. Kennedy toont aan hoe doorslaggevend deze houding was in buitenlandse politiek, kerken, moraal, (tegen)cultuur, gezagshandhaving en partijpolitiek.De auteur ontmaskert de grote ironie van de jaren zestig: de architecten van het Nederlandse ‘Nieuw Babylon’ waren behoudende ‘regenten’ en kerkvaders die vrij baan gaven aan de ontwikkelingen in dit decennium.

Wil je het boek lezen?Nieuw Babylon in aanbouw in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur James Kennedy. Lezen Nieuw Babylon in aanbouw Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN