De meester en Margarita

De meester en Margarita - Michail Boelgakov | Fthsonline.com

...man die nog niet eens voltooid en gepubliceerd is ... Recensie De meester en Margarita - Hebban.nl ... . Margarita sluit een pact met de duivel om haar geliefde te kunnen bevrijden. Geen Russische roman veroorzaakte in de twintigste eeuw zo'n wereldwijde sensatie als Boelgakovs meesterwerk. Schitterende vertaling van Marko Fondse en A. Prins uit onze ... Personages ! De Meester, Michail (of Bouton) Margarita Behemoth Berlioz de redacteur Niko schrijver Woland, Satan Pilatus Jezus Azazello Koroviev Mattheus de Leviet pers. Recensie De Meester en Margarita 20/10/2018 ★ ... De meester en Margarita door M.A. Boelgakov (gebonden ... ... . Recensie De Meester en Margarita 20/10/2018 ★★★★ 'De Meester en Margarita' is een sprookjesachtige vlucht in een wereld van poppen, mensen, zwarte magie, regels en censuur waarin de liefde en de moed uiteindelijk weten te overwinnen. De handlangers van de duivel, een kater, "zo groot als een varken" en zijn maatje Korovjev lopen intussen door de stad en zetten de boel flink op stelten. Margarita sluit een pact met dit goddeloze troepje om weer met haar grote liefde, de Meester, die zit opgesloten in een krankzinnigengesticht, te worden herenigd. De aanwezigheid van deze twee werelden is niet zozeer bedoeld om twee historische tijden uit te beelden, als wel om het talent van de Meester als schrijver in de verf te zetten Thematiek Critici, zowel in de Sovjet-Unie als in het Westen, die de thematiek van De Meester en Margarita geanalyseerd hebben, zijn het unaniem eens over de moeilijkheid van deze opdracht. De publicatie van De meester en Margarita werd beschouwd als een bewijs van deze uitspraak. La publication du Maître et Marguerite était considérée comme une preuve de l'assertion. Niettemin stoten wij in onze speurtocht naar bewerkingen van De meester en Margarita steeds vaker op gedichten. 'De meester en Margarita' door M.A. Boelgakov - Onze prijs: €39,00 - Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, volgende dag in huisGratis verzending. Tegenwoordig geldt De meester en Margarita als een van de belangrijkste romans uit de 20ste-eeuwse wereldliteratuur. Volledige beschrijving. Recensies. Alle 0 beoordelingen. Specificaties Auteur Michail Boelgakov Uitgever Uitgeverij Van Oorschot ISBN 9789028233003 Formaat EPUB met digitaal watermerk Publicatiedatum December 2019 5 november 2015. Stormvogels, het jonge theatercollectief van zeven acteurs di...

INFORMATIE

AUTEUR
Michail Boelgakov
DIMENSIE
8,90 MB
BESTANDSNAAM
De meester en Margarita.pdf

OMSCHRIJVING

De duivel en zijn handlangers overvallen Moskou. Het moet tussen 1925 en 1940 zijn. De stad is in paniek: willekeurige mensen worden plotseling krankzinnig of onthoofd, veranderen in vampiers of verdwijnen op mysterieuze wijze. Nog voor de komst van de duivel heeft de 'meester' een roman geschreven over Pontius Pilatus, de Romeinse stadhouder die na de kruisiging van Christus zijn handen in onschuld waste. Hoewel zijn boek niet mag verschijnen, wordt hij in de kranten tóch van 'pilatisme' beschuldigd. Zijn geliefde, Margarita, vindt dat hij zich tegen die onrechtvaardigheid moet verzetten maar nog voor hij dat kan overwegen wordt hij gearresteerd en opgesloten in een gekkenhuis.Margarita, die haar geliefde wil redden, ontmoet het duivelse gezelschap, sluit zich daarbij aan en verandert in een heks. De duivel zelf raakt zo van haar onder de indruk dat hij haar wens vervult. Aan het lijfelijk bestaan van de geliefden komt een eind, zij verlaten Moskou spoorslags door het luchtruim en vinden onderdak in een bescheiden huisje op het platteland waar zij 'voor de rest van de eeuwigheid' mogen blijven.Michael Boelgakov (1891 - 1940) heeft van 1928 tot vlak voor zijn dood aan De meester en Margarita gewerkt, de periode waarin Rusland door Stalin werd omgevormd tot een communistische terreurstaat. Pas in 1967 verscheen in Moskou een zwaar gecensureerde versie ervan. De eerste vertalingen van deze 'corrupte' tekst zorgden voor een wereldwijde literaire sensatie. Deze uitgave in onze Russische Bibliotheek bevat de complete, ongecensureerde tekst van Boelgakovs satirische en tragikomische huzarenstuk, in de meesterlijke vertaling van Marko Fondse en Aai Prins. Tegenwoordig geldt De meester en Margarita als een van de belangrijkste romans uit de 20ste-eeuwse wereldliteratuur.

Wil je het boek lezen?De meester en Margarita in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Michail Boelgakov. Lezen De meester en Margarita Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN