Filosofie voor de zwijnen

Filosofie voor de zwijnen - Klaas Rozemond | Fthsonline.com

...gelmatig), Antoine de Kom, Nafiss Nia, Sanja Percela, (Dichter des Vaderlands) Tsead Bruinja, met zanger Gijs Nijkamp en pianiste Irina Parfenova (Winterreise), met filosoof Klaas Rozemond (Filosofie voor de Zwijnen, Het aardse leven) ... Rozemond: Filosofie voor de zwijnen ... . Filosofie voor de zwijnen | ISBN 9789085711049 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken. In zijn nieuwste boek Het aardse leven; een filosofische handleiding - net als zijn eerdere boek Filosofie voor de zwijnen uitgebreid voorzien van tekeningen van zijn vriendin Jet Nijkamp en gedichten van Co Woudsma - onderzoekt Rozemond verschillende 'wereldbeelden' teneinde zijn eigen beeld van de wereld zo nauwkeurig mogelijk te omschrijven. Externe links aangepast. Hallo medebewerkers, Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Filosofie voor de Zwijnen.Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina' ... Filosofie voor de zwijnen - K. Rozemond, Klaas Rozemond ... ... . Externe links aangepast. Hallo medebewerkers, Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Filosofie voor de Zwijnen.Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht: Hij probeert in zijn boek te laten zien dat een geluksfilosofie niet hoeft te leiden tot een filosofie voor de zwijnen ('a doctrine worthy only of swine'). In navolging van zijn vader James Mill en Jeremy Bentham verde­digt John Stuart Mill de opvatting dat iedereen de plicht heeft om te streven naar zo veel mogelijk geluk voor zo veel mogelijk mensen. 9789076988405 Filosofie voor de zwijnen koop je vanaf 19.99 tweedehands bij Bookmatch. 100% veilig, geen énkel risico. Altijd korting op je studieboeken Filosofie voor de zwijnen | ISBN 9789076988405 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken. Filosofie voor de zwijnen. Omschrijving: ... Filosoof Klaas Rozemond zoekt een antwoord in de geschiedenis van de filosofie, vanaf de vroegste denkers tot de filosofen van nu. Hij doet daarbij verrassende ontdekkingen en schuwt onverwachte wendingen niet. Www.boekwinkeltjes.nl tweedeha...

INFORMATIE

AUTEUR
Klaas Rozemond
DIMENSIE
7,17 MB
BESTANDSNAAM
Filosofie voor de zwijnen.pdf

OMSCHRIJVING

Is het beter om een ontevreden mens te zijn dan een tevreden varken? Is het beter om een piekerende denker te zijn dan een losbandig beest? Deze vragen, ooit naar voren gebracht door de Engelse filosoof John Stuart Mill, staan centraal in dit boek. Filosoof Klaas Rozemond zoekt een antwoord in de geschiedenis van de filosofie, vanaf de vroegste denkers tot de filosofen van nu. Hij doet daarbij verrassende ontdekkingen en schuwt onverwachte wendingen niet. Het boek mondt uit in een wervelend pleidooi voor een nieuwe filosofie: het porcratisme. Bij elk van de 21 hoofdstukken onderzoeken dichter Co Woudsma en tekenaar Jet Nijkamp hoe het is om dier te zijn en mens. Het boek laat zich op meerdere manieren lezen: als een filosofische verhandeling over het geluk van dieren en mensen, als een vermakelijke tekst met tekeningen en gedichten en als zelfhulpboek voor iedereen die gelukkig wil worden.`Het leukste filosofieboek van 2004. (Tomas Vanheste in Vrij Nederland)`Een indrukwekkende prestatie. Het boek is origineel en door zijn gedurfde, zichzelf relativerende aanpak laat het een nieuw, verfrissend geluid horen. (Marnix Verplancke in De Morgen)`Originele en uiterst leesbare tocht door de geschiedenis van filosofie en wetenschap. (Carel Peeters in Vrij Nederland)`Een tekenaar, een dichter en een filosoof die zich tezamen buigen over een filosofische vraag, dat lijkt echt nieuw. (Peter Henk Steenhuis in Trouw)

Wil je het boek lezen?Filosofie voor de zwijnen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Klaas Rozemond. Lezen Filosofie voor de zwijnen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN