Het jaar dat de Muur viel

Het jaar dat de Muur viel - Jule Hinrichs | Fthsonline.com

... middelbare scholen, maar we denken dat het getoonde bij veel mensen de ogen opent ... Het jaar dat de muur viel by Jule Hinrichs ... ." Het jaar dat de Muur viel direct en eenvoudig bestellen uit voorraad bij geschiedenisboek-kopen.nl. De online geschiedenisboeken specialist. IJkpunt in de geschiedenis van Europa. Het is vandaag precies dertig jaar geleden dat de Berlijnse Muur viel. Het was een grootste gebeurtenis, die diepe indruk heeft gemaakt op iedereen die destijds oud genoeg was om het nieuws te volgen. Vijf vragen over het bekendste symbool van de Koude Oorlo... Jule Hinrichs Het j ... Berlijnse Muur - Wikipedia ... . Vijf vragen over het bekendste symbool van de Koude Oorlo... Jule Hinrichs Het jaar dat de Muur viel. de val van het communisme in het Oostblok. Gedrukt boek . Geschiedenis van de val van het communisme in Oost-Europa met nadruk op de economische ontwikkelingen in de Sovjet-Unie, Polen en Hongarije, gevolgd door een verslag van de gebeurtenissen in 1989. Het jaar dat de Muur viel | ISBN 9789089647788 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken. In de nacht van 12 op 13 augustus 1961 bouwden zo'n twintigduizend Oost-Duitse grenswachten en politieagenten een 'Muur' rond West-Berlijn. Ze sloegen duizenden betonnen palen in de grond en spanden er honderden tonnen prikkeldraad tussen. Om 6 uur 's ochtends was Berlijn een verdeelde stad. Op 9 november 1989 viel de Muur, vandaag 30 jaar geleden. De Poolse Ambassade organiseert de boekpresentatie van 'Het jaar dat de muur viel' op 14 april. Graag voor 10 april opgeven via [email protected] Het jaar dat de muur viel De val van de Berlijnse Muur, afgelopen november precies een kwart eeuw geleden, was één van de meest indring Het is vandaag, 9 november 2019, precies 30 jaar geleden dat de Berlijnse Muur viel. De Berlijnse Muur stond er van 9 augustus 1961 en omringde geheel West-Berlijn. Dit deel was daardoor afgesloten van Oost-Berlijn en de rest van Oost-Duitsland. Het is vandaag precies 25 jaar geleden dat de Berlijnse ... INFORMATIE BESTANDSGROOTTE 1,47 MB BESTANDSNAAM Het jaar dat de Muur viel.pdf PUBLICEER DATUM november 2014 SCHRIJVER Jule Hinrichs ISBN 9789089647788 Het e-book Het jaar dat de Muur viel, geschreven door Jule Hinrichs, koopt u bij Boeken.nl | Snelle levering | Gratis verzending vanaf 19.95 In 2019 is het dertig jaar geleden dat de Berlijnse Muur viel. Wat gebeurde er precies in Berlijn en daarbuiten? In deze rubriek praten we je bij over de belangrijkste gebeurtenissen en de hoofdrolspelers van toen, maar we vertellen je ook wat je vandaag de dag nog kan zien van de val van de Muur, dertig jaar geleden....

INFORMATIE

AUTEUR
Jule Hinrichs
DIMENSIE
10,66 MB
BESTANDSNAAM
Het jaar dat de Muur viel.pdf

OMSCHRIJVING

De val van de Berlijnse Muur, in november precies een kwart eeuw geleden, was een van de meest indringende gebeurtenissen in Europa in de afgelopen eeuw. Na veertig jaar scheiding tussen communisme en kapitalisme verdween het IJzeren Gordijn. De val van de Muur op 9 november 1989 was daarbij de dramatische climax. In Het jaar dat de Muur viel beschrijft journalist Jule Hinrichs de economische en politieke omstandigheden waardoor het communisme in het Oostblok ten val kwam.Hij schetst eerst de ontwikkelingen die '1989' mogelijk maakten. Want ook al kwam de val van het communisme in dat spectaculaire jaar als een grote verrassing, de neergang van het communisme was al jaren evident. De komst van Gorbatsjov in de Sovjet-Unie in 1985 luidde een periode van glasnost en perestrojka in. Daarmee groeide de hoop op verandering in de hervormingsgezinde satellietstaten Polen en Hongarije, de vaandeldragers van de omwenteling. Eerst geleidelijk en vervolgens steeds sneller werd in deze landen het communisme onttakeld. Vervolgens ging het regime in de DDR kopje onder, en na de val de Muur volgden Bulgarije, Tsjechoslowakije en Roemenië snel.Hinrichs, journalist bij het Financieele Dagblad, bezocht regelmatig de betrokken landen. Hij beschrijft de loop van de gebeurtenissen, en kleurt ze in met eigen ervaringen. In die zijn is het boek ook een persoonlijk verslag van de ondergang van het communisme in het Oostblok.

Wil je het boek lezen?Het jaar dat de Muur viel in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Jule Hinrichs. Lezen Het jaar dat de Muur viel Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN