Kees Brusse

Kees Brusse - Kees Brusse | Fthsonline.com

...in de jaren 60 een zeer gewaardeerd acteur ... Kees Brusse overleden - Theaterkrant ... . "Kees Brusse (Rotterdam, 26 februari 1925 - Laren, 9 december 2013) was een Nederlands acteur (film en toneel), filmregisseur en scenarioschrijver, die dit werk combineerde met werk voor radio (onder meer hoorspelspeler), televisie en reclame (onder andere Shell en Zwitserleven). Bekijk de profielen van mensen met de naam Kees Brusse. Word lid van Facebook om in contact te komen met Kees Brusse en anderen die je mogelijk kent.... Brusse was naast zijn werk maatschapp ... Kees Brusse Profielen | Facebook ... .... Brusse was naast zijn werk maatschappelijk actief, hij was ambassadeur van de organisatie Greenwisheen, een platform voor mensen die hun expertise, creativiteit en talenten willen inzetten voor initiatieven op het terrein van natuur, milieu en duurzaamheid. Hij heeft de Kees Brusse Stichting in het leven geroepen voor de emancipatie van ouderen. Kees Brusse (Dutch pronunciation: ; 26 February 1925 - 9 December 2013) was a Dutch actor, film director and screenwriter. A self-taught actor, he was remarkable for his natural acting style at a time when more theatrical performances were the norm in The Netherlands. Kees Brusse overleden Acteur en regisseur Kees Brusse is op 88-jarige leeftijd overleden. Hij kampte al langer met een zwakke gezondheid. Brusse was in de jaren 60 een zeer gewaardeerd acteur. Hij speelde hoofdrollen in verschillende films en series waaronder 'Pension Hommeles en 'Mensen zoals jij en ik'. Wie van de drie Kees Brusse is geboren op 26 februari 1925 te Rotterdam. Kees Brusse is een Nederlands acteur (film en toneel), filmregisseur en scenarioschrijver, die dit werk combineert met werk voor radio (onder meer hoorspelspeler), televisie en reclame (onder andere Shell en Zwitserleven). In het verleden was Kees Brusse reporter bij Tijd voor MAX. Onlangs was Kees Brusse te gast bij Heimwee TV . Kees Brusse. Op 26 februari 1925 werd Kees Brusse te Rotterdam geboren. Brusse maakte in 1941 op 16-jarige leeftijd zijn toneeldebuut als Pietje Puck in Boefje bij het Gemeentelijk Theaterbedrijf Amsterdam. Een jaar later in 1942 speelde hij in De mooiste ogen van de wereld. In 1943 speelde hij bij het Centraal Tooneel onder leiding van Cees ... Peter Bolke Brusse (Rotterdam, 16 maart 1936) is een Nederlandse schrijver, journalist en oud-hoofdredacteur van het NOS Journaa...

INFORMATIE

AUTEUR
Kees Brusse
DIMENSIE
8,8 MB
BESTANDSNAAM
Kees Brusse.pdf

OMSCHRIJVING

Een hele generatie televisiekijkers is opgegroeid met Kees Brusse en heeft genoten van de vele onvergetelijke series waarin hij het middelpunt vormde. Hoog tijd dan ook voor zijn Herinneringen, ovatie aan het leven waarin al zijn acteursprestaties de revue passeren. Kees Brusse is na een turbulent leven vol radio, televisie, film en toneel en liefde via vele omwegen in Australië gaan wonen, maar heeft vaak heimwee naar het land waar hij beroemd is geworden: Nederland. Tussen die twee werelden kijkt hij nu terug op dat leven waarin hij telkens ‘iemand anders’ was. Op verzoek vertelde hij zijn herinneringen aan zijn goede vriend Henk van der Horst, die hem hielp bij de totstandkoming van het boek. Het zal voor de vele tijdgenoten van Kees Brusse een feest van herkenning zijn : alle grote tv-producties waarin hij schitterde komen ruimschoots aan bod, zoals Pension Hommeles (1957-1959), 't Schaep met de 5 pooten (1969-1970), Mensen zoals jij en ik (1981-1985), als ook zijn films zoals Blue Movie (Wim Verstappen, 1971), Een pak slaag (Bert Haanstra, 1979), Vroeger kon je lachen: Een film rond Simon Carmiggelt (Bert Haanstra, 1983) en natuurlijk Dokter Pulder zaait papavers (Bert Haanstra, 1975).Henk van der Horst kennen wij allemaal uit Farce Majeure, Showroom, Prettig Geregeld en zijn roman Het Geuroffer.

Wil je het boek lezen?Kees Brusse in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Kees Brusse. Lezen Kees Brusse Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN