Van levenskunst tot stervenskunst

Van levenskunst tot stervenskunst - Carlo Leget | Fthsonline.com

...vijf Workshop van Levenskunst tot stervenskunst ... Athenaeum Boekhandel | Van levenskunst tot stervenskunst ... ... . Mevrouw van Buren was al geruime tijd ernstig ziek. Van haar arts hoorde zij dat zij niet meer te genezen was, en dat haar levenseinde nu echt dichterbij kwam. Grote onrust bekroop haar. Een auteur die de laatste tijd veel aandacht aan dit onderwerp heeft besteed, is Carlo Leget. Hij is hoogleraar zorgethiek en begeleidingswetenschappen en bijzonder hoogleraar palliatieve zorg aan de Universiteit voor Humanistiek in Utrecht en schreef onder meer Van levenskunst tot stervenskunst. Van levenskunst tot stervenskunst. De zoon en ... Van levenskunst tot stervenskunst [e-Book] - Carlo Leget ... ... . Van levenskunst tot stervenskunst. De zoon en dochter van mevrouw Sprong houden zielsveel van hun moeder. Ook haar kleindochter is erg met haar begaan. Deze tijd van afwachten wanneer het afscheid nadert, is er ook eentje waar zij een weg in moeten zoeken. Ik probeer deze familie de weg te wijzen. Van levenskunst tot stervenskunst | ISBN 9789401409216 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken. Van levenskunst tot stervenskunst Tijdschrift: Pallium > Uitgave 2/2008 Auteur: Carlo Leget » Toegang tot de volledige tekst krijgen. Belangrijke opmerkingen. Carlo Leget is universitair docent medische ethiek aan het UMC St Radboud in Nijmegen. Samenvatting. lezen van Van levenskunst tot Ster-venskunst gesteund en geïnspireerd voelen om met spiritualiteit aan de slag te gaan. Voor wie de tijd neemt, reikt Leget voldoende aan om ook de spirituele dimensie van de palliatieve zorg de aandacht te geven, die het mijns inziens verdient. Inge van Trigt N.a.v. Carlo Leget, Van leven...

INFORMATIE

AUTEUR
Carlo Leget
DIMENSIE
8,97 MB
BESTANDSNAAM
Van levenskunst tot stervenskunst.pdf

OMSCHRIJVING

Na zijn succesvolle boek Ruimte om te sterven dat de tragiek van het sterven in een breder en bevrijdend perspectief plaatste, schreef Carlo Leget een helder boek over de manier waarop gewerkt kan worden bij vragen rond het levenseinde.;;;Met aandacht voor vragen zoals: Wat is spiritualiteit eigenlijk en heeft het altijd met religie te maken? Hoe doe je dat nu in de praktijk? Hoe kun je aan de slag met het 'model van de innerlijke ruimte' in de dagelijkse zorg voor patiënten? Wat betekent die spirituele dimensie nu voor de omgang met ethisch omstreden kwesties als euthanasie en palliatieve sedatie?;;;Voor een breed publiek van zieken en hun naasten, voor zorgprofessionals en vrijwilligers in de palliatieve sector, voor iedereen die geconfronteerd wordt met de eindigheid van het levenNa zijn succesvolle boek Ruimte om te sterven dat de tragiek van het sterven in een breder en bevrijdend perspectief plaatste, schreef Carlo Leget een helder boek over de manier waarop zijn spirituele model van de 'innerlijke ruimte' kan toegepast worden en hoe gewerkt kan worden bij vragen rond het levenseinde. Met aandacht voor vragen zoals: Wat is spiritualiteit eigenlijk en heeft het altijd met religie te maken? Hoe doe je dat nu in de praktijk, die innerlijke ruimte? Hoe kun je aan de slag met het model in de dagelijkse zorg voor patiënten? Is het model ook te gebruiken wanneer je met rouw te maken krijgt? Wat betekent die spirituele dimensie nu voor de omgang met ethisch omstreden kwesties als euthanasie en palliatieve sedatie? Voor een breed publiek van zieken en hun naasten, voor zorgprofessionals en vrijwilligers in de palliatieve sector, voor iedereen die geconfronteerd wordt met de eindigheid van het leven.

Wil je het boek lezen?Van levenskunst tot stervenskunst in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Carlo Leget. Lezen Van levenskunst tot stervenskunst Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN