De filosofie van Christus

De filosofie van Christus - Frédéric Lenoir | Fthsonline.com

...t hun wortels hebben in de christelijke ethiek ... Geschiedenis van de filosofie - Wikipedia ... . De filosofie van Christus. Christelijke wortels van moderniteit. Wim Couwenberg 1 juli 2009, 0:00. Een belangwekkende en boeiende publicatie en tevens een relevante bijdrage aan de lopende discussie over de achtergronden van moderniteit. Deze embed wordt niet getoond. Lenoir beschrijft hoe de filosofie van Christus werd vertroebeld door kerkelijke instituties, toen in de vierde eeuw het christendom de officiële religie van het Romeinse Rijk werd. Pas duizend jaar later beleeft deze filosofi ... De filosofie van Christus eBook door Frédéric Lenoir ... ... . Pas duizend jaar later beleeft deze filosofie een nieuwe "geboorte", als Renaissance- en Verlichtingsfilosofen een beroep op haar doen om de Europese samenleving te bevrijden van het juk van de kerk en een ... Een van de redenen die Frédéric Lenoir ertoe heeft aangezet om het boek De filosofie van Christus te schrijven, is dat de diepgaande vernieuwing van Christus' boodschap vergeten is en zelfs omgevormd tot het exacte tegendeel ervan. Het christendom is sindsdien onbegrijpelijk voor wie de grondteksten niet kent. Lenoir verwijst hiermee naar de kritiek van… In de midprice-editie van 'De filosofie van Christus' vertelt bestseller auteur Fréderic Lenoir de geschiedenis van het christendom. Dat doet hij vanuit een seculiere invalshoek. Lenoir laat zien hoe belangrijke waarden zoals gelijkheid, individuele keuzevrijheid, en scheiding van kerk en staat hun wortels hebben in de christelijke ethiek. Lees „De filosofie van Christus" door Frédéric Lenoir verkrijgbaar bij Rakuten Kobo. In de midprice-editie van 'De filosofie van Christus' vertelt bestseller auteur Fréderic Lenoir de geschiedenis van het ... In de midprice-editie van 'De filosofie van Christus' vertelt bestseller auteur Fréderic Lenoir de geschiedenis van het christendom. Dat doet hij vanuit een seculiere invalshoek. Lenoir laat zien hoe belangrijke waarden zoals gelijkheid, individuele keuzevrijheid, en scheiding van kerk en staat hun wortels hebben in de christelijke ethiek. In de midprice-editie van "De filosofie van Christus" vertelt bestseller auteur Fréderic Lenoir de geschiedenis van het christendom. Dat doet hij vanuit een seculiere invalshoek. Len...

INFORMATIE

AUTEUR
Frédéric Lenoir
DIMENSIE
12,92 MB
BESTANDSNAAM
De filosofie van Christus.pdf

OMSCHRIJVING

In de midprice-editie van 'De filosofie van Christus' vertelt bestseller auteur Fréderic Lenoir de geschiedenis van het christendom. Dat doet hij vanuit een seculiere invalshoek. Lenoir laat zien hoe belangrijke waarden zoals gelijkheid, individuele keuzevrijheid, en scheiding van kerk en staat hun wortels hebben in de christelijke ethiek. Volgens hem is onze seculiere samenleving paradoxaal genoeg op de belangrijkste waarden van het christendom gebaseerd. Lenoir beschrijft hoe de filosofie van Christus werd vertroebeld door kerkelijke instituties, toen in de vierde eeuw het christendom de officiële religie van het Romeinse Rijk werd. Pas duizend jaar later beleeft deze filosofie een nieuwe 'geboorte', als Renaissance- en Verlichtingsfilosofen een beroep op haar doen om de Europese samenleving te bevrijden van het juk van de kerk en een modern humanisme stichten.

Wil je het boek lezen?De filosofie van Christus in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Frédéric Lenoir. Lezen De filosofie van Christus Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN