Ik zou lang willen leven

Ik zou lang willen leven - Klaas Smelik | Fthsonline.com

...eer toegankelijke wijze Etty Hillesum en haar wereld ... Ik zou lang willen leven koop je bij Boekhandel de Feeks ... . ISBN: 9789460036910 (paperback) 9789460037122 (ebook) Aantal pagina's: 160 Uitgever: Balans Verschijningsdatum: 06/01/2014 Lees „Ik zou lang willen leven het verhaal van Etty Hillesum" door Klaas Smelik verkrijgbaar bij Rakuten Kobo. Ze was 26 toen de oorlog begon: Etty Hillesum. Minder dan een jaar later begon ze een dagboek te schrijven, dat nog alti... Janny van der Molen, Klaas A.D. Smelik 'Ik zou l ... Ik zou lang willen leven - Klaas Smelik - 9789460036910 ... ... Janny van der Molen, Klaas A.D. Smelik 'Ik zou lang willen leven' het verhaal van Etty Hillesum. Gedrukt boek . Overzicht van leven en gedachtegoed van de joodse dagboekschrijfster (1914-1943). Genre Non-Fictie Onderwerpen Deze zomer heb ik 'Ik zou lang willen leven' van Janny van der Molen en Klaas Smelik gelezen. Het gaat over Etty Hillesum, een jonge joodse vrouw die de oorlog niet heeft overleefd. Ze had kunnen onderduiken, maar ging vrijwillig naar Westerbork. Innerlijke rust. Ik zou lang willen leven. het verhaal van Etty Hillesum. Janny van der Molen; Klaas Smelik. Prijs: € 20,99: Levertijd: vandaag voor 23:00 besteld, morgen bij u thuisbezorgd: Bindwijze: Boek, Paperback (27-02-2016) Genre: Literaire non-fictie: Boekenliefde.nl: Ik zou lang willen leven op boekenliefde.nl. In Ik zou lang willen leven belichten Janny van der Molen en Klaas Smelik speciaal voor jongere generaties op zeer toegankelijke wijze Etty Hillesum en haar wereld. dit werk kent de volgende uitvoeringen. E-book (epub) ISBN 9789460037122 verschijningsdatum 08/01/2014. NUR 680 Geschiedenis algemeen uitgever. Hét Joods Educatief Centrum in Nederland, cursussen, lezingen, workshops, culturele activiteiten en meer. Voor iedereen met interesse in het Jodendom. - Een leven in Zwitserland (heb ik ook al wel gedaan maar zou ik best nog weer/langer willen doen) - Een leven als vrijgezel die lekker in haar eentje de wereld rondtrekt (heb ik ook al wel gedaan maar zou ik best nog weer/langer w...

INFORMATIE

AUTEUR
Klaas Smelik
DIMENSIE
3,50 MB
BESTANDSNAAM
Ik zou lang willen leven.pdf

OMSCHRIJVING

Ze was 26 toen de oorlog begon: Etty Hillesum. Minder dan een jaar later begon ze een dagboek te schrijven dat nog altijd wereldwijd in vele vertalingen wordt gelezen. Dat dagboek - een stapeltje eenvoudige schriftjes - schreef ze in het begin omdat ze Innerlijk verstopt was als gevolg van grote spanningen binnen haar familie.Maar naarmate de oorlog vorderde en het Etty als Joodse vrouw duidelijk werd dat de nazi's uit waren op devernietiging van de Joden, begon ze over heel andere onderwerpen te schrijven.Ze schreef over haar liefde voor mensen en voor het leven. Ze vertelde hoe ze aankeek tegen antisemitisme en tegen haat in het algemeen. Meer en meer kwam ze tot de conclusie dat ze zich niet wilde afsluiten voor de verschrikkingen om haar heen. In kamp Westerbork, waar ze een tijdlang werkte, probeerde ze zoveel mogelijk iedereen tot steun te zijn. Over het leven daar schreef ze twee lange, zeer aangrijpende brieven. Eind 1943 kwam ze om in Auschwitz- Birkenau, 29 jaar oud.In 'Ik zou lang willen leven' belichten Janny van der Molen en Klaas A.D. Smelik speciaal voor jongere generaties op zeer toegankelijke wijze Etty Hillesum en de wereld waarin zij leefde.

Wil je het boek lezen?Ik zou lang willen leven in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Klaas Smelik. Lezen Ik zou lang willen leven Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN