Eenzaam sterven?

Eenzaam sterven? - A.R.M. Polspoel | Fthsonline.com

...un laatste levensfase eenzaam zijn en eenzaam sterven ... Omgaan met iemand die niet meer beter wordt: 'Sterven is ... ... . We vragen niet alleen aandacht voor dit maatschappelijke probleem maar doen er ook iets aan. Door vrijwilligers te werven en te scholen. Sterven van het Coronavirus is een eenzaam gebeuren. Hoe toegewijd gezondheidswerkers ook zijn, bij epidemies is er geen tijd voor individuele aandacht, bezinning of zelfs een degelijk afscheid van familie. Alles moet snel gaan, zodat ook andere patiënten verzorgd kunnen worden. Overweldigd door het vele werk zijn er ook verzorge ... Sterven aan Corona is een eenzaam gebeuren…. ... . Overweldigd door het vele werk zijn er ook verzorgers die afhaken. Sterven per definitie een eenzaam gebeuren? Het algemene idee is dat eenzaamheid en sterven een vanzelfsprekende combinatie vormen: sterven doe je alleen, en dus zal dat ook een eenzaam gebeuren zijn. Maar volgens enige vrijwilligers is dat niet zonder meer het geval. Sterven in eenzaamheid is een wrange vrucht van onze succesvolle levensstijl, ... In de Week tegen Eenzaamheid 2017 vraag ik de aandacht voor deze trieste werkelijkheid: eenzaam sterven. Gedicht, Eenzaam sterven, Ze lag daar stil Gezicht geslagen op de grond Om haar hoofd een plas van bloed Gestorven in eenz...

INFORMATIE

AUTEUR
A.R.M. Polspoel
DIMENSIE
5,9 MB
BESTANDSNAAM
Eenzaam sterven?.pdf

OMSCHRIJVING

Eenzaam sterven? 1e druk is een boek van A.R.M. Polspoel uitgegeven bij Uitgeverij Ten Have. ISBN 9789080829053 De periode van terminaal ziek zijn, is soms een van de eenzaamste in een mensenleven. Want iemand die weet dat hij moet sterven, weet dat hij de weg uiteindelijk alleen moet gaan. Nabijheid en inlevende communicatie met naasten en helpers kunnen de eenzaamheid enigszins opheffen. Onbegrip of onzorgvuldige communicatie vergroten juist de eenzaamheid. Goede communicatie in de palliatieve zorg is dus echt van 'levensbelang'. Hoe kun je de eenzame weg van de patiënt en zijn naasten verlichten? Hoe kun je de nabijheid intensiveren? Hoe vang je signalen van eenzaamheid op. Ook al zijn ze verpakt in ontkenning, opstandigheid, vertwijfeling, wroeging? Dit boek geeft aanknopingspunten om deze signalen te ontdoen van hun schil en te verstaan in hun kern. Arthur Polspoel analyseert elf gesprekken tussen hulpverleners, patiënten en hun naasten. Het boek is een uitdaging tot reflectie over wat er (niet) gebeurt in onze communicatie. Een bevestiging voor begeleiders. Een ondersteuning, ook voor de stervenden en hun naasten.

Wil je het boek lezen?Eenzaam sterven? in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur A.R.M. Polspoel. Lezen Eenzaam sterven? Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN