De vrije val van Vestia

De vrije val van Vestia - Hans Verbraeken | Fthsonline.com

...e Vestia-affaire zette het voortbestaan van de sociale volkshuisvesting in Nederland op het spel ... De vrije val van Vestia/Het Derivatendrama - De boeken - VPRO ... . De uiteindelijke schade gaat richting de 3 miljard euro. De Vestia-affaire zette het voortbestaan van de sociale volkshuisvesting in Nederland op het spel. De uiteindelijke schade gaat richting de 3 miljard euro. Hoe kon het zover komen? Dit boek vertelt het hele verhaal. Vestia-bestuursvoorzitter Erik Staal werd op handen gedragen door de interne en externe toezichthouders. Hij werd gezien als de grote vernieuwer van […] Vergelijken - Vestia in vrije val (e-Book) ( ... De vrije val van Vestia van Hans Verbraeken | Boek en ... ... . Hij werd gezien als de grote vernieuwer van […] Vergelijken - Vestia in vrije val (e-Book) (Hans Verbraeken) ISBN: 9789047007456 - De Vestia-affaire zette het voortbestaan van de sociale volkshuisvesting in Nederland op het spel. De uiteindelijke schade gaat richting de 3 miljard euro. Hoe kon het… Newsroom De Vrije Val van Vestia. Woningcorporatie Vestia raakte in 2012 in ernstige financiële problemen als gevolg van grote tegenvallers met derivatenhandel. Vestia-bestuursvoorzitter Erik Staal De vrije val van Vestia, Hans Verbraeken - Ebook - 9789047007456 | AKO boeken JavaScript lijkt te zijn uitgeschakeld in uw browser. Vergelijken - De vrije val van Vestia - Boek (9047007441) (Hans Verbraeken) ISBN: 9789047007449 - Het Boek De vrije val van Vestia (9047007441) geschreven door Hans Verbraeken bestel je op bruna.nl! De Vestia-affaire zette het voortbestaan van de… Hans Verbraeken was er als eerste bij: hij meldde eind januari 2012 in het Financieele Dagblad dat Vestia dreigde te bezwijken onder de last van een enorme derivatenportefeuille. Hij beet zich in het dossier vast en liet niet meer los. Na tientallen artikelen en berichten over de affaire ligt er nu een reconstructie van zijn hand in de boekwinkels: De vrije val van Vestia. Een van de markantste projecten van Vestia is Het Strijkijzer, een torenflat in Den Haag aan het Rijswijkseplein met 42 verdiepingen en een hoogte van 132 meter. Literatuur. Hans Verbraeken, De vrije val van Vestia, Business Contact/Het Financieele Dagblad, 2014....

INFORMATIE

AUTEUR
Hans Verbraeken
DIMENSIE
12,44 MB
BESTANDSNAAM
De vrije val van Vestia.pdf

OMSCHRIJVING

De Vestia-affaire zette het voortbestaan van de sociale volkshuisvesting in Nederland op het spel. De uiteindelijke schade gaat richting de 3 miljard euro. Hoe kon het zover komen? Dit boek vertelt het hele verhaal. Vestia-bestuursvoorzitter Erik Staal werd op handen gedragen door de interne en externe toezichthouders. Hij werd gezien als de grote vernieuwer van de corporatiesector. Maar Staal viel van zijn voetstuk toen in 2011 de rente onverwacht sterk daalde. Hij bleek samen met financiële man Marcel de Vries een enorm gevaarlijke derivatenportefeuille van 23 miljard euro te hebben opgebouwd - om de renterisico's mee af te dekken, maar ook om mee te speculeren en de bouw van het Vestia-imperium te financieren.Deze reconstructie legt de vinger op de zere plekken: de ambitie van Staal, de financiële trucs van De Vries en falend toezicht, zowel bij Vestia als daarbuiten. Een explosief mengsel dat regelmatig leidt tot onverantwoorde beslissingen, zowel in de publieke als in de private sector.

Wil je het boek lezen?De vrije val van Vestia in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Hans Verbraeken. Lezen De vrije val van Vestia Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN