En Rijen Is Plezant

En Rijen Is Plezant - Marita de Sterck | Fthsonline.com

...se volkse liedjes tot lering en vermaak van jong en oud ... Listen for free: En rijen is plezant by Orkest & Koor Tony ... ... . Gerda Dendooven, Marita de Sterck Halewyck, Uitgeverij Van En rijen is plezant : 69 vuile Vlaamse volkse liedjes tot lering en vermaak van jong en oud DE STERCK, Marita En rijen is plezant: 69 Vlaamse volkse liedjes tot lering en vermaak van jong en oud Marita De Sterck Gerda Dendooven (ill.) Leesboeken, Verliefd en liefde, Oorspronkelijk Nederlandstalig, 16 tot 18+ jaar. Wat is er loos met het loze vissertje? We vonden het ... DOC En rijen is plezant - WordPress.com ... . Wat is er loos met het loze vissertje? We vonden het in de verzamelbundels "Zo de ouden zongen" (Walther Van Riet), "Het Aalsters Volksleven 1 - Markt- en Straatlied 1860-1950" (Jos Geysels), "En rijen is plezant" (Marita De Sterck en Gerda Dendooven). Auteurs van het lied niet gekend. En rijen is plezant - Marita De Sterck / Gerda Dendoven. 2 2 x gezien 0 0 x bewaard sinds 16 feb. '20, 17:10. Bewaar. Bekijk de video Grote foto's € 17,50. Levering Ophalen of Verzenden Verzendkosten € 4,20. En rijen is plezant - Marita De Sterck / Gerda ... En rijen is plezant bevat muzieknotaties van Wilfrid Moonen! Veel lees-, zang- en … plezier, wens ik u met de woorden op de uitnodiging van uitgever Van Halewyck ! De muzikale boekvoorstelling vindt plaats in de Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal- en Letterkunde te Gent in februari 2008, daags voor Valentijn. 2008 - En rijen is plezant (Van Halewyck) 2009 - De hondeneters (Querido) 2010 - Bloei (Meulenhoff / Manteau) 2012 - Niet zonder liefde; 2014 - Valavond; 2017 - Wreed Schoon met prenten van Johan Thijs; 2018 - Duivelskruid; Prijzen. 1984 - Prijs ... Play Orkest & Koor Tony Vess('s) Song "En rijen is plezant". Listen to this and all other tracks and music by Orkest & Koor Tony Vess for free En rijen is plezant. Geplaatst door do69 op 15 februari 2008. Geplaatst in: cultuur. Getagd: boek, en rijen is plezant, Marita de Sterck, vuil liekes, zingen. 3 reacties. Dees week ... Als dit en andere dergelijke liedjes u interesseren, dan kan u best het boek waaruit we citeerden "Liedjes die eigenlijk niet mogen" van Roger Hessel kopen. Ook het boek "En rijen is plezant" van Marita De Sterck zit in hetzelfde straatje en bevat hetzelfde lied, met partituur...

INFORMATIE

AUTEUR
Marita de Sterck
DIMENSIE
9,13 MB
BESTANDSNAAM
En Rijen Is Plezant.pdf

OMSCHRIJVING

Vuile liedjes zijn van alle tijden en van alle plaatsen. Ook Vlaanderen kent een rijke traditie van erotische straat-, markt- en café-chantant-liederen waarin de vleselijke liefde op speelse en humoristische wijze wordt bezongen. Maar die levende traditie dreigt verloren te gaan. Nog even en de overgrootouders en grootouders die van huis uit volkse liedjes leerden zingen, zijn er niet meer om ze voor te zingen. Veel waardevol materiaal is niet meer bekend bij het grote publiek en zeker niet bij de jonge generatie.Voor het eerst werd een selectie pikante volkse Vlaamse liedjes samengebracht, die een breed publiek van jong en oud zullen bekoren. De 69 liedjes klinken nog altijd origineel sexy en plezant gedurfd. Ze staan garant voor lees- en zangplezier en bevatten bovendien informatie over het liefdesleven van onze voorouders. Er zijn liedjes die de samenstelster zelf heeft gehoord en gezongen, liedjes die door hedendaagse deskundigen uit de volksmond zijn opgetekend of in liedschriften werden gevonden, marktliederen zoals die van Tamboer en café-chantant-liederen zoals de beruchte ‘vetjes’ van Karel Waeri.Omdat liedjes niet alleen gelezen maar ook gezongen moeten worden, heeft Wilfrid Moonen bij elk lied een muzieknotatie uitgewerkt. Gerda Dendooven zorgde voor illustraties die naadloos aansluiten bij de suggestieve sfeer.

Wil je het boek lezen?En Rijen Is Plezant in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Marita de Sterck. Lezen En Rijen Is Plezant Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN