Meester in de hygiene

Meester in de hygiene - Anton Valens | Fthsonline.com

...ouw Waghto en een aantal andere hulpbehoevende ouderen ... Atlas Contact Meester in de hygiëne - Anton Valens : Atlas ... ... . Hij maakt hun huis schoon en raakt al lappend, boenend en schrobbend ingespeeld op zijn cliënten. Meester in de hygiëne. Bonne is kunstschilder in opleiding. Om geld bij te verdienen werkt hij bij de Thuiszorg. Dit houdt in dat hij veelal schoonmaakt bij bejaarde mensen die allemaal hun hebbelijkheden hebben. De studie wil niet erg lukken evenmin het vinden van een vriendin. Het werk ziet de tobbende Bonne als een welkome afle ... Meester in de hygiëne - Anton Valens - (ISBN ... ... . Het werk ziet de tobbende Bonne als een welkome afleiding. Bestel Meester in de hygiëne Voor 23:00 besteld, morgen in huis! 20% korting voor vaste klanten Altijd een inspirerend advies Meester in de hygiëne. Auteur(s) Anton Valens. NUR code(s) 303 Verhalenbundels Imprint(s) Atlas Contact Augustus Olympus Uitgever(s) Atlas Contact, Uitgeverij. Taal Nederlands Vers. datum 29/07/2006 NSTC Bonne is het 'hulpie' van mevrouw Waghto en een aantal andere hulpbehoevende ouderen. Hij maakt hun huis schoon en raakt al lappend, boenend en schrobbend ingespeeld op zijn cliënten. Die slaan zich ondanks hun eenzaamheid, hun haperende lijf en hun beginnende dementie door het leven op een wijze die bewondering wekt bij de tobbende Bonne. Kunstschilder in opleiding is hij, en ongelukkig ......

INFORMATIE

AUTEUR
Anton Valens
DIMENSIE
3,65 MB
BESTANDSNAAM
Meester in de hygiene.pdf

OMSCHRIJVING

Steeds als ik levensmoe ben, verschijnt het beeld van een hoogbejaarde dame voor mijn geestesoog. Ze heeft kromme benen en een bochel. Ze zit in een veel te grote haardstoel, zodat haar in muisgrijze sloffen met bontkraagjes gestoken voeten de vloer niet raken, en houdt een kopje koffie in haar hand.' Aan het woord is Bonne, het 'hulpie' van mevrouw Waghto en een aantal andere hulpbehoevende ouderen, die hun huis doorwerkt en al lappend en boenend ingespeeld raakt op zijn cliënten. Die slaan zich ondanks hun eenzaamheid en haperende lijf en hersenen door het leven op een wijze die veelal bewondering wekt bij de tobbende Bonne. Kunstschilder in opleiding is hij, en ongelukkig in de liefde. Zijn baan in de Thuiszorg is niet enkel bijverdienste: de fabulerende meneer Ripmeester, de zwammende mevrouw Stelle, mevrouw Nieuwklap en haar dwergparkiet Peter, de angstige mevrouw Humbert - ze tillen hem uit zijn somberte. Zo zorgvuldig als hij hun spullen behandelt - de prullaria die een heel leven zijn meegesleept - zo zorgvuldig ook luistert hij naar hun verhalen en hun taal. Door zijn betrokkenheid raakt hij op gespannen voet met de Thuiszorg-leiding; als de nood aan de man komt, blijken hun decreten waardeloos.Meester in de hygiëne bevat portretten van negen oude mensen, geschilderd in de kommer en kwel van hun Hollandse interieurs, door een fijnschilder met een neus voor het tragikomische.

Wil je het boek lezen?Meester in de hygiene in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Anton Valens. Lezen Meester in de hygiene Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN