Het onvoltooide kind

Het onvoltooide kind - Brenda van Osch | Fthsonline.com

...n. Het onvoltooide kind geeft op een unieke manier inzicht in de morele dilemma's rond leven en dood van deze kinderen ... Het onvoltooide kind | Brenda van Osch | Boeken ... . Rood en licht doorschijnend, als een pasgeboren konijntje. Onaf en perfect tegelijk. Zo beschrijft Brenda van Osch de eerste aanblik van haar dochter Eva, die in 2002 veel te vroeg werd geboren. Het onvoltooide kind op boekenliefde.nl. Voeg toe aan verlanglijst: Mail naar vriend(in) /collega: Schrijf een recensie Auteur: Brenda van Osch: Prijs: € 20,99: Bindwijze: Boek, Paperback: Genre: Mens & Maatschappij: Ligt deze titel in de winkel? Dit artikel is op dit ... In Het Onvoltooide Kind beschrijft Brenda van Osch hoe haar baby tien weken te vroeg ter wereld komt. Er is een ke ... Het onvoltooide kind eBook door Brenda van Osch ... ... ... In Het Onvoltooide Kind beschrijft Brenda van Osch hoe haar baby tien weken te vroeg ter wereld komt. Er is een keizersnee voor nodig. Baby Eva weegt slechts zeshonderd en tachtig gram en wordt direct gereanimeerd. Hierna ligt ze meer dan drie maanden op de afdeling intensive care, vechtend voor haar fragiele leventje. Toen ik ergens op internet het boek Het onvoltooide kind, op zoek naar de grenzen van prilleven tegen kwam en zag dat daar een uitzending bij RTL Latenight aan werd gewijd, wist ik dat ik de uitzending moest kijken en het boek moest lezen.Sinds Leia in ons leven is ben ik altijd op zoeken naar boeken over prematuren. Ik houd ervan om mezelf goed in te lezen over diverse onderwerpen, helemaal ... In 2015 verscheen haar boek, "Het onvoltooide kind". Het boek geeft inzicht in de morele dilemma's rond leven en dood van te vroeg geboren (dysmature) kinderen. Het boek is geschreven naar aanleiding van de eigen ervaringen met haar dochter Eva, op het moment van het schrijven van het boek 12 jaar oud. Het boek 'Het Onvoltooide Kind', vertelt het verhaal van Eva die met 680 gram veel te vroeg geboren werd en nu meervoudig gehandicapt is. Brenda Van Osch schrijft over haar ervaringen. Soms is het er opeens. Zo'n boek dat je moet lezen. Niet omdat iedereen het leest of omdat al je vrienden het echt iets voor jou vinden, maar omdat het onderwerp joúw onderwerp is. Zo'n boek is Het onvoltooide kind van Brenda van Osch voor mij. Wat heb ik me verbaasd over 'wat ze allemaal kunnen' op de NICU. Brenda van Osch geeft in Het onvoltooide kind. Op zoek naar de grenzen van pril leven niet alleen een kijkje in haar privéleven, maar probeert de lezer ook te confronteren met morele vraagstukken. Hoe ver moeten we gaan om een kind in leven te houden?...

INFORMATIE

AUTEUR
Brenda van Osch
DIMENSIE
5,81 MB
BESTANDSNAAM
Het onvoltooide kind.pdf

OMSCHRIJVING

Het onvoltooide kind 1e druk is een boek van Brenda van Osch uitgegeven bij Balans. ISBN 9789460038655 Rood en licht doorschijnend, als een pasgeboren konijntje. Onaf en perfect tegelijk. Zo beschrijft Brenda van Osch de eerste aanblik van haar dochter Eva, die in 2002 veel te vroeg werd geboren. Eva woog 680 gram, minder dan een pak suiker. In Het onvoltooide kind vertelt de auteur over de gebeurtenissen die volgen: de heftige maanden op de intensive care en de jaren daarna waarin langzaam duidelijk wordt hoeveel handicaps en problemen Eva heeft. Negen jaar later stapt Brenda van Osch opnieuw een afdeling neonatologie binnen - maar nu als journalist. De behandelgrens voor te vroeg geboren baby's is dan net verlaagd naar 24 weken. In het Academisch Medisch Centrum volgt ze enkele extreem vroeg geboren baby's en hun ouders en zit ze aan tafel als het artsenteam beslist over leven en dood. In indringende gesprekken met de betrokkenen stelt ze de vragen die ze na haar dochters geboorte niet stelde. Hoe ver willen artsen gaan om prille levens te redden? Moet alles gebeuren wat medisch mogelijk is? Ook gaat ze de confrontatie aan met Eva's dokter van toen en met zichzelf. Is ze blij dat haar dochter destijds gered is, of niet? In Nederland worden jaarlijks zo'n 2500 baby's veel te vroeg geboren. Het onvoltooide kind geeft op een unieke manier inzicht in de morele dilemma's rond leven en dood van deze kinderen.

Wil je het boek lezen?Het onvoltooide kind in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Brenda van Osch. Lezen Het onvoltooide kind Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN