Mindful eten

Mindful eten - Susan Albers | Fthsonline.com

...ebt, dit boek biedt het gereedschap dat het opmerkelijke verschil kan maken ... bol.com | Mindful eten (ebook), Susan Albers ... ... . Mindful eten komt eigenlijk komt het erop neer dat je bewust eet.We schrokken van gehaast al ons eten naar binnen, zonder bewust te zijn van de smaak, structuur en wat we eigenlijk eten. Bewust eten gaat gepaard met vele keuzes en een specifieke mindset. Mindful eten zorgt ervoor dat je stil staat bij de ervaring die eten je geeft, van moment tot moment. Dat doe je zonder te oordelen. Je ervaart dus wat er is, zonder dat je er ... Mindful eten | De Groene Meisjes ... . Dat doe je zonder te oordelen. Je ervaart dus wat er is, zonder dat je er iets aan probeert te veranderen. Mindful eten is geen dieet: je mag alles eten en hoeft geen calorieën te tellen. Home - Mindful Eten Mindful eten mindful leven van Thich Nhat Hanh echte aanraders. Bij de engelse versie van het boek van Jan Chozen Bays zit ook nog een fijne CD met door haar ingesproken geleide meditaties. Over het eten van de juiste hoeveelheid bijvoorbeeld, over stilstaan bij de oorsprong, de herkomst van je eten, en over wat en hoe "leeg" en "vol" voor je betekenen. Mindful eten. Zo kun je dat ook doen met eten. Mindful eten houdt in dat je aandacht geeft aan het eten. Het is het tegenovergestelde van emotioneel en onbewust eten. Je bent je zeer bewust van wat je eet, de reden waarom je eet en het effect (ook op lange termijn) dat dit heeft op je lichaam. Eten zonder aandacht voor wat men eet, hoeveel men eet en waarom men eet, leidt meestal tot onevenwichtig en te veel eten. Een training "Mindful eten" kan helpen om bewuster te eten, te weerstaan aan de verleiding om te snoepen en emotionele eetbuien te voorkomen. Mindful eten helpt je evenwichtiger eten. Maar waar begin je? Een st...

INFORMATIE

AUTEUR
Susan Albers
DIMENSIE
3,79 MB
BESTANDSNAAM
Mindful eten.pdf

OMSCHRIJVING

De meeste dieetboeken besteden geen aandacht aan onze innerlijke gesteldheid. Daardoor zijn de zwaarbevochten resultaten van het dieet meestal slechts van korte duur.Eetgewoonten verdrijven een gevoel of een stemming. Maar na het consumeren van het een of ander vragen we ons nooit af of de gewenste innerlijke verandering inderdaad bewerkstelligd is: de ratio laat het afweten. We blijven, zodra bepaalde stemmingen of gevoelens zich aandienen, blindelings naar de snoeptrommel grijpen. Susan Albers stelt hier mindful eten tegenover: je bent je bewust van wat zich voor en na het eten in je geest voltrekt. Zo kun je de innerlijke oorzaken van je eigen eetpatroon ontdekken. Dit compact geschreven boek bevat onder andere vragenlijsten en meditatieoefeningen. Het zijn handvatten voor de lezer die daarmee proefondervindelijk de diepere oorzaken van ongewenste eetpatronen op het spoor komt.Susan Albers is als psycholoog verbonden aan het Cleveland Clinic Women's Health Centre, dat gespecialiseerd is in relatie- en gewichtsproblemen. Zij heeft een groot aantal mensen met eetstoornissen en gebrek aan zelfrespect begeleid. Zij trok hiermee de aandacht van o.a. 'O, the Oprah Magazine' en 'The Wall Street Journal'.

Wil je het boek lezen?Mindful eten in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Susan Albers. Lezen Mindful eten Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN