Wilde beesten in de filosofische woestijn

Wilde beesten in de filosofische woestijn - Hein van Dongen | Fthsonline.com

... ervaringen. Auteur: Hein van Dongen. Taal: Nederlands 4 ... Wilde beesten in de filosofische woestijn - Hans Gerding ... ... .0 van de 5. 3 reviews Delen. Boek omdraaien Inkijkexemplaar. Auteur: Hein van Dongen Hans Gerding. Uitgever: Have ... Wilde beesten in de filosofische woestijn. Met deze knop kunt u, als u lid bent, artikelen toevoegen aan een leeslijst op uw persoonlijke pagina. Klik hier voor uw abonnement op maat. Hein van Dongen. William James was zo'n veelzijdig denker dat hij ... Geschreven bij Wilde beesten in de filosofische woes ... bol.com | Wilde beesten in de filosofische woestijn (ebook ... ... ... Geschreven bij Wilde beesten in de filosofische woestijn. Dit boek maakt duidelijk dat de filosofen toch hun geheime kanten hadden die men niet met het grote publiek wilde delen. Zij maken allen toespelingen, zij het soms in zeer bedekte termen dat parapsychologische verschijnselen gewoon deel van de mens zijn. Wilde beesten in de filosofische woestijn Wilde beesten in de filosofische woestijn filosofen over telepathie en an...

INFORMATIE

AUTEUR
Hein van Dongen
DIMENSIE
12,66 MB
BESTANDSNAAM
Wilde beesten in de filosofische woestijn.pdf

OMSCHRIJVING

Wetenschappers nemen ?paranormale ervaringen? nauwelijks serieus. Vroeger was dat anders. Het concept ?paranormaal? bestond niet eens. Voor filosofen als Kant, Schopenhauer en Bergson waren het hooguit bijzondere, intrigerende ervaringen. William James, die uitgebreid studie maakte van spiritistische mediums, noemde ze ?wilde beesten in de filosofische woestijn?. Dit boek maakt duidelijk dat voor veel filosofen ? van Kant tot Derrida ? omstreden verschijnselen als telepathie en helderziendheid een serieus studieobject vormen. De auteurs bestuderen veelzeggende teksten van filosofen die tot nu toe weinig aandacht kregen. Ze laten zien hoe elk van deze denkers op eigen wijze een serieuze interpretatie probeerde te geven van zulke ervaringen, die op het eerste gezicht ons begrip te boven lijken te gaan.Dr. Hein van Dongen is filosofisch consulent, docent en onderzoeker voor diverse instellingen. Prof.dr. Hans Gerding is directeur van het Parapsychologisch Instituut te Utrecht en bijzonder hoogleraar Metafysica in de geest van de theosofie aan het Instituut voor Wijsbegeerte van de Universiteit Leiden.Dr. Rico Sneller is universitair docent Wijsgerige ethiek aan het Leids Instituut voor Godsdienstwetenschappen.

Wil je het boek lezen?Wilde beesten in de filosofische woestijn in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Hein van Dongen. Lezen Wilde beesten in de filosofische woestijn Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN