Naar vernieuwing van de (civiele) rechtspleging

Naar vernieuwing van de (civiele) rechtspleging - none | Fthsonline.com

...k geworden. Nederland is een rechtsstaat - zijn we het daarover eens? Toch is voor de meeste burgers en bedrijven een gang naar de civiele rechter een - te - kostbare en tijdrovende zaak geworden ... Boom uitgevers Den Haag - boomdenhaag.nl ... . Rechters zijn overbelast. Reorganisaties en deeloplossingen laten de haperende structuur van de civiele rechtspleging ongemoeid. Die is, vinden de samenstellers van deze bundel, meer gebaat bij een total design ... Het boek Naar vernieuwing van de (civiele) rechtspleging, geschreven door , koopt u bij Boeken.nl | Snelle levering | Gratis verzending vanaf 19.95 Naar vernieuwing van de (civiele) rechtsple ... Boek: Naar vernieuwing van de (civiele) rechtspleging ... ... ... Het boek Naar vernieuwing van de (civiele) rechtspleging, geschreven door , koopt u bij Boeken.nl | Snelle levering | Gratis verzending vanaf 19.95 Naar vernieuwing van de (civiele) rechtspleging | ISBN 9789462907201 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken. vernieuwing en echte transitie gaan. Zeker ... zochte bijeenkomst Van start up naar scale up bij de Raad voor de rechtspraak op 7 juni vorig jaar. ... functie van de civiele rechter en de mondelinge behandeling in civiele zaken. Hij is lid van de adviescommissie voor burgerlijk procesrecht en . in. 1. Naar vernieuwing van de (civiele) rechtspleging Nederland is een rechtsstaat - zijn we het daarover eens? Toch is voor de meeste burgers en bedrijven een gang naar de civiele rechter een - te - kostbare en tijdrovende zaak geworden.Rechters zijn overbelast. Naar vernieuwing van de (civiele) rechtspleging. Edo Groenewald, Ruth de Bock, Edgar du Perron en Vino Timmerman; Verschenen: 29 november 2019; Plaats review anoniem . Ja . Nee . Naam ... Tot zover de pessimist - nu de optimist. Eind vorig jaar verscheen Naar vernieuwing van de (civiele) rechtspleging, een bundel artikelen waaruit wél perspectief, hoop en vernieuwing spreekt. De afstand tot de rechter is daarmee in geografische en financiële zin groter geworden. Tevens is het eigen karakter en de werkwijze van de rechter die van oudsher het dichtst bij de burger staat, de kantonrechter, veranderd, zodat die kantonrechter nog nauwelijks meer te onderscheiden is van de gewone civiele rechter in de rechtbank. Nederland is een rechtsstaat - zijn we het daarover eens? Toch is voor de meeste burgers en bedrijven een gang naar de civiele rechter een - te - kostbare en tijdrovende zaak geworden. Rechters zijn overbelast. Reorganisaties en deeloplossingen laten de haperende structuur van de civiele rechtspleging ongemoeid. Die is, vinden de samenstellers van deze bundel, meer gebaat bij een total design ... Innovatie van civiele rechtspleging: de regie naar rechter en gebruiker . Maurits Barendrecht . Civiele rechtspraak heeft grote waarde voor burgers, maar gebrek ...

INFORMATIE

AUTEUR
none
DIMENSIE
5,77 MB
BESTANDSNAAM
Naar vernieuwing van de (civiele) rechtspleging.pdf

OMSCHRIJVING

Nederland is een rechtsstaat - zijn we het daarover eens? Toch is voor de meeste burgers en bedrijven een gang naar de civiele rechter een - te - kostbare en tijdrovende zaak geworden.Rechters zijn overbelast. Reorganisaties en deeloplossingen laten de haperende structuur van de civiele rechtspleging ongemoeid. Die is, vinden de samenstellers van deze bundel, meer gebaat bij een total design, waarin alle taken in onderling verband als een geheel worden aangepakt. Een breedgedragen idee in deze bundel omvat een voortraject voor conflictoplossing zonder emotioneel en financieel belastende gerechtelijke procedures, met een belangrijke rol voor professionele bemiddelaars. Door dit 'voorsorteren' worden de procedures die gevoerd moeten worden efficiënter en goedkoper. Ons land heeft dringend behoefte aan een toekomstbestendige rechterlijke organisatie. Een oplossing waarin de gezagsverhouding tussen rechters en hun bestuurders in balans is gebracht en de moderne tijd zijn intrede doet: met mediation, digitalisering en automatisering en een verantwoord gebruik van kunstmatige intelligentie.

Wil je het boek lezen?Naar vernieuwing van de (civiele) rechtspleging in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur none. Lezen Naar vernieuwing van de (civiele) rechtspleging Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN