Straatcultuur

Straatcultuur - Patrick Smelt | Fthsonline.com

... herken je gedrag uit de straatcultuur en hoe ga je ermee om? Deze vraag stond maandagavond centraal tijdens de kennis- en netwerksessie in Theater Zuidplein ... Wat is de betekenis van Straatcultuur - Ensie ... . Ontwikkelingspsycholoog Steven Pont: 'Je kunt jongeren beïnvloeden als zij de relatie de moeite waard vinden. Mijn belangrijkste tip voor trainers en jongerenwerkers is dus ook: investeer in de relatie!' 1) straatcultuur zelfst.naamw. de cultuur zoals die op straat bestaat. Bron: Wikiwoordenboek - straatcultuur. SpellingJuist gespeld: 'straatcultuur... Typisch straatcultuur. Maar op school werken we zo niet. Hier bespreken we ... Straatcultuur: een oorzaak van overlast en criminaliteit ... ... . Bron: Wikiwoordenboek - straatcultuur. SpellingJuist gespeld: 'straatcultuur... Typisch straatcultuur. Maar op school werken we zo niet. Hier bespreken we hoe je alles herstelt en opnieuw het vertrouwen van je leraren verdient. Alleen zo bied je die tieners een duidelijk alternatief voor de straat." Die inzichten kregen je leraren mee? "Ze kregen masterclasses over straatcultuur. Wat is die straatcultuur? ER WORDT GESIST, GEFLOTEN, GEROEPEN EN NAGEKEKEN Mathijs Zwinkels* is als ketenregisseur, adviseur en trainer gespecialiseerd op het gebied van straatcultuur en (jeugd)criminaliteit. Vanuit eigen en professionele ervaring informeert hij over de beleving en opvattingen van straatjongeren over seksualiteit, intimiteit en relaties. 'Bij straatjongeren zijn hun seksuele avonturen een dagelijks ... straatcultuur straatculturen: verkleinwoord: straatcultuurtje: straatcultuurtjes: Zelfstandig naamwoord. straatcultuur v. de cultuur zoals die op straat bestaat. Gangbaarheid. Het woord straatcultuur staat in de Woordenlijst Nederlandse Taal van de Nederlandse Taalunie. De straatcultuur is slechts een symptoom van een dieper liggend probleem en dat is niet alleen de armoede maar ook de marokkaanse cultuur zelf waarin jongens een dominante rol in het gezin vervullen als vader niet aanwezig is. De meisjes daarentegen presteren wel goed op school bijvoorbeeld, ... 9789088501340 Straatcultuur koop je vanaf 13.90 tweedehands bij Bookmatch. 100% veilig Geen énkel risico. Want binnen de straatcultuur is snitchen onvergeeflijk, zegt Martinez. "Iemand verraden doe je gewoon niet als crimineel. Wie naar de politie stapt, krijgt te maken met de consequenties....

INFORMATIE

AUTEUR
Patrick Smelt
DIMENSIE
4,27 MB
BESTANDSNAAM
Straatcultuur.pdf

OMSCHRIJVING

Straatcultuur 1e druk is een boek van Patrick Smelt uitgegeven bij UitgeverijS.W.P. B.V.. ISBN 9789088501340 Straatcultuur en hangjongeren zijn veelbesproken onderwerpen. Maar wat is straatcultuur nu eigenlijk? Wat voor effect heeft straatcultuur op hangjongeren? Hoe maak je contact met jeugdgroepen, en hoe ga je als professional om met straatcultuur en grensoverschrijdend gedrag?Onderwerp van dit boek is de straatcultuur zoals jongeren die zelf beleven en leren vanaf het moment dat ze op straat hangen. Vanuit het perspectief van de straat vertaalt de auteur de straatcultuur voor mensen in het beroepsveld.Straatcultuur speelt zich in alle soorten jeugdgroepen af. Tussen het gedrag op straat van een groep Marokkaanse hangjongeren of een gabbergroep is geen verschil. Belangrijk is of een groep voor overlast zorgt en in welke mate. Straatcultuur geeft oplossingen om met deze groepen jongeren om te gaan, ze op het rechte pad te houden en/of hun gedrag bij te sturen. Inzicht in groepswerking is cruciaal. Aan de hand van herkenbare voorbeelden leert de professional signalen herkennen die duiden op problematisch gedrag van groepsleden, groepen effectief benaderen en escalerende situaties voorkomen. Leren kijken via de ogen van jongeren kan het werk van de professional leuker, effectiever en bevredigender maken.

Wil je het boek lezen?Straatcultuur in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Patrick Smelt. Lezen Straatcultuur Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN