Van Sophia tot Maria

Van Sophia tot Maria - Annine E. G. van der Meer | Fthsonline.com

...aar naam is Sophia. Ooit bouwde zij haar eigen tempel en hakte naar eigen zeggen zeven zuilen uit ... Van Sophia tot Maria - gespreksgroep door Anja Schaafsma ... ... . Van Sophia tot Maria. 109 likes. Ook de God van de joden en christenen heeft een vrouwelijke kant. Altijd al gehad. Haar naam is Sophia. www.annine-pansophia.nl (2008) Vervolg op Van Venus tot Madonna met uitwerking van de goddelijke Moeder naar Oude en Nieuwe Testament en de gnosis.Met vele Wijsheidsteksten uit OT en NT en integraal gegeven teksten uit de gnostische Sophia-bibliotheek. Van Sophia tot Maria - De wedergeboorte van de verborgen Moeder in de 21e eeuw Ook de God van d ... Van Sophia tot Maria | Meer, Annine E. G. van der ... ... . Van Sophia tot Maria - De wedergeboorte van de verborgen Moeder in de 21e eeuw Ook de God van de joden en christenen heeft een vrouwelijke kant. Auteur: Annine E. G. van der Meer, Prijs: € 17,95, ISBN/ISBN13: 9789082031362, Categorie: Boek, Van Sophia tot MariaDe wedergeboorte van de verborgen Moeder in de 21... Van Sophia tot Maria De wedergeboorte van de verborgen Moeder in de 21e eeuw. Annine van der Meer Contact auteur. Uitverkocht... ingenaaid: € 15,00 ... Eerder schreef zij Van Venus tot Madonna, een verborgen geschiedenis. Zij is oprichter, voorzitter en docent van Academie PanSophia, ... Van Sophia tot Maria De wedergeboorte van de verborgen Moeder in de 21e eeuw. Auteur: Annine E. G. van der Meer; SKU: 9789077408551; Verschenen: 06-08-2015; Leverbaar: Direct; Levertijd (NL): Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis; Druk: 1 e druk ... Bestel Van Sophia tot Maria van Annine van der Meer. Gratis verzending vanaf €19,95 14 dagen bedenktijd Vernieuwende gedachten In 2008 verscheen een boek van Annine van der Meer; Van Sophia tot Maria. Een boek om je aandacht bij te houden (véél informatie), dat je niet zomaar even uitleest, maar waar ik erg enthousiast over ben. Sinds tijden een boek waarvan ik denk; eindelijk, dit is ècht vernieuwend! Terugkeer van het vrouwelijke, […] Van Sophia tot Maria Wie is God de Moeder In de antieke tijd ging men uit van een manvrouwelijk godsbeeld. Ook de God van de joden en christenen heeft een vrouwelijke kant. Haar naam is Sophia. In de joodse en christelijke apocrieven die bij Qumran en Nag Hammadi zijn opgegraven is Sophia als vrouw van […] Trouw artikel 'Van Sophia tot Maria' door Cokky van Limpt, jan. 2009 Haar energie en gedrevenheid kennen geen grenzen, op haar missie om de verloren geraakte vrouwelijke kant van God in ere te herstellen, haalt Annine van der Meer de onderste steen boven. Van Sophia tot Maria. Van Sophia tot MariaDe wedergeboorte van de verborgen Moeder in de 21e...

INFORMATIE

AUTEUR
Annine E. G. van der Meer
DIMENSIE
4,17 MB
BESTANDSNAAM
Van Sophia tot Maria.pdf

OMSCHRIJVING

Ook de God van de joden en christenen heeft een vrouwelijke kant. Altijd al gehad. Haar naam is Sophia. Ooit bouwde zij haar eigen tempel en hakte naar eigen zeggen zeven zuilen uit. In deze tempel bereidde zij mannen en vrouwen voor op het bewust worden van het goddelijke in zichzelf. Maar Sophia wordt de tempel uitgezet. Gods vrouwelijke wederhelft met haar kosmische kennis wordt weggemaakt, raakt zoek en verdwijnt uit beeld. Annine van der Meer draagt in dit boek de bouwstenen aan waarmee we haar tempel weer kunnen opbouwen: mythen, symbolen, heilige teksten (canoniek en apocrief) en de ervaringen van mystici die met Sophia contact hebben gehad. Allengs wordt duidelijk dat het oudste godsbeeld van de joden manvrouwelijk is. In den beginne schept God met Sophia en scheert zij als zijn geest over de wateren. Dit inclusieve monotheïsme - een voorstadium van het latere exclusieve monotheïsme - is bekend bij Jezus en de eerste joodse christenen, onder wie Maria Magdalena. Zij hebben Sophia goed gekend en zijn op de hoogte van haar geheime kennis hoe je in het goddelijke kunt opgaan en er een mee kunt worden. Het manvrouwelijke godsbeeld van de joden en eerste joodse christenen is in de latere joodse en christelijke traditie geneutraliseerd en vermannelijkt. De (veelal vrouwelijke) aanhangers zijn vervolgd. In de joodse en christelijke apocriefen die onlangs bij Qumran en Nag Hammadi zijn opgegraven, is Sophia als vrouw van de allerhoogste God vol aanwezig. Maak in dit boek kennis met Sophia. Leer haar geheimtaal weer spreken. Ooit maakte zij God zichtbaar en ervaarbaar. Ooit bemiddelde zij tussen hemel en aarde. Dit boek onthult de oorzaken van haar verdwijning en geeft zowel de bijbelse als de apocriefe teksten waarin we haar kunnen terugvinden. Momenteel neemt Maria Sophiale vorm aan en ontwikkelt zij zich tot medeverlosseres, middelares en voorspreekster. Zij bouwt een brug tussen protestante en katholieke, oosterse en westerse christenen, joden en moslims. Met dit boek kunnen we een verloren gods-, mens- en wereldbeeld herstellen en op basis daarvan een nieuw gods-, mens- en wereldbeeld ontwikkelen. Dr. Annine van der Meer (1953) is godsdiensthistoricus en theoloog. Zij promoveerde in 1989 bij professor Gilles Quispel. Eerder schreef zij Van Venus tot Madonna, een verborgen geschiedenis. Zij is oprichter, voorzitter en docent van Academie PanSophia, kenniscentrum matriarchaat en eenheidsbewustzijn, die zich onder meer richt op het herontdekken van de vrouwelijke god, de vrouwelijke waarden en de bijdrage van vrouwen in oude en eigentijdse culturen. Dit is publicatie 1 van Academie PanSophia.

Wil je het boek lezen?Van Sophia tot Maria in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Annine E. G. van der Meer. Lezen Van Sophia tot Maria Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN