Zenboeddhisme

Zenboeddhisme - Michel Dijkstra | Fthsonline.com

...odhidharma (Japans: Daruma) wordt over het algemeen beschouwd als de grondlegger van het Zen-boeddhisme ... Zenboeddhisme - 5 definities - Encyclo ... . Er zijn slechts weinig bronnen bekend die ons wijzer kunnen maken over zijn leven, maar verondersteld wordt dat hij afkomstig was uit Zuid-India en dat hij China verticaal - van het zuiden tot in het noorden - doorreisde. Zen, een kruising van boeddhisme en taoïsme, is in het westen de bekendste boeddhistische stroming, maar ook de meest onbegrepen. Een introductie. Wat is zen? Zen gaat over de grote vragen van het leven. Waardoor worden wij aangera ... bol.com | Zenboeddhisme | 9789026318078 | Michel Dijkstra ... ... . Een introductie. Wat is zen? Zen gaat over de grote vragen van het leven. Waardoor worden wij aangeraakt en wat is het dat ons aanraakt? Dat klinkt mysterieus en dat is het ook.Wil je leren mediteren? Bij Zen Centrum Amsterdam start er vier keer per jaar een serie van acht introductiebijeenkomsten. Je wordt begeleid door een van de leraren van het centrum. Er is ruimte voor vragen en persoonlijke aandacht. In het zenboeddhisme gaat het niet zo zeer om het zoeken naar de betekenis van het leven, maar meer om het omgaan met obstakels die je gedurende je leven tegenkomt. Deze 23 wijze lessen helpen je meer geduld te hebben, je bewuster te zijn van wat er om je heen gebeurt én om je meer te concentreren op het hier en nu. Om niet meer te vergeten! In Zenboeddhisme laat Michel Dijkstra zien dat er achter deze clichébeelden een eeuwenoude en rijkgeschakeerde denktraditie schuilgaat. Deze filosofie, die ontstond in India en China en tot rijping kwam in Korea en Japan, staat in het teken van het loslaten. Het boeddhisme is zowel een filosofie als een religie.Bekend van het boeddhisme zijn de enorme beelden, die soms van goud of ander edelmetaal zijn. De meeste mensen die in het boeddhisme geloven mediteren ook vaak, Gautama Boeddha is de stichter van dit geloof. Hoewel veel mensen in het westen een Boeddha-beeldje in huis hebben, groeit het Boeddhisme lang niet zo snel als het christendom of de ... Zenboeddhisme informeert u onder andere over: * de geschied...

INFORMATIE

AUTEUR
Michel Dijkstra
DIMENSIE
5,27 MB
BESTANDSNAAM
Zenboeddhisme.pdf

OMSCHRIJVING

Zen. Het woord roept als vanzelf associaties op met een relaxte levenshouding, onthaasting en minimalistisch ingerichte kamers. Elke zichzelf respecterende drogisterijketen verkoopt tegenwoordig wel beautyproducten of zoetgeurende wierook met een verwijzing naar deze naam. En populaire tijdschriften roepen hun gestreste lezers op om meer zen in hun leven toe te laten, zodat zij weer helemaal tot zichzelf kunnen komen. In Zenboeddhisme laat Michel Dijkstra zien dat er achter deze clichébeelden een eeuwenoude en rijkgeschakeerde denktraditie schuilgaat. Deze filosofie, die ontstond in India en China en tot rijping kwam in Korea en Japan, staat in het teken van het loslaten. Wie deze levenskunst virtuoos beheerst, vervalt juist niet tot navelstaarderij: hij of zij treedt de wereld open tegemoet en probeert de ander spontaan te helpen.

Wil je het boek lezen?Zenboeddhisme in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Michel Dijkstra. Lezen Zenboeddhisme Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN