Aan de Stichtse Lustwarande 3

Aan de Stichtse Lustwarande 3 - Annet Werkhoven | Fthsonline.com

...een om te achterhalen hoe de De Stichtse Lustwarande is een lange reeks van meer dan honderd buitenplaatsen en landgoederen langs de zuidwestelijke rand van de Utrechtse Heuvelrug ... Aan de Stichtse Lustwarande 3 | Nabij Producties ... . Rijke stedelingen lieten hier aan het eind van de achttiende eeuw statige villa's bouwen en ontsnapten op deze manier aan de drukte en stank van de stad. De naam Stichtse Lustwarande is oorspronkelijk de oude naam voor Utrecht. De Stichtse Lustwarande. Buitens in het groen ... Het eerste nieuwe huis aan de Lustwarande dat rond de eeuwwende tot stand kwam is Vollenhoven in De Bilt (1792-1800). Over de i ... Aan de Stichtse Lustwarande 3 | Tuinhistorisch Genootschap ... ... . De Stichtse Lustwarande. Buitens in het groen ... Het eerste nieuwe huis aan de Lustwarande dat rond de eeuwwende tot stand kwam is Vollenhoven in De Bilt (1792-1800). Over de indeling in die tijd valt niet veel op te merken: het huis is in de 20ste eeuw tweemaal vrij ingrijpend verbouwd. Koop nu Aan de Stichtse Lustwarande 2 van Annet Werkhoven bij Boekenwereld. Veilig winkelen, bestellen en betalen! Www.boekwinkeltjes.nl tweedehands boek, WERKHOVEN, Annet - Aan de Stichtse Lustwarande. Bekende en minder bekende landgoederen, buitens en villa's. Deel 3 Dit boek is het eerste deel van de serie waarin zoveel mogelijk bekende en onbekende landgoederen, buitens en villa's in de omgeving van de Stichtse Lustwarande beschreven worden. Historica Annet Werkhoven schetst de ontstaansgeschiedenis van de gebouwen en de geschiedenis van de bewoners en gebruikers. Ook beschrijft zij hoe de veranderende tijden ingrijpen in het behoud, beheer en gebruik ... Tussen Rug en Rijn - Stichtse Lustwarande oost. Wandelroute Lengte: 3,8 km Duur: 3 ¼ uur Start: Parkeerplaats aan de Rijkstraatweg (N225) t.h.v. huisnummer 265, 3921 AH Elst Route: blauw. Plantage Willem III is een buitenlands aandoend, glooiend gebied op de zuidwestflank van de Utrechtse Heuvelrug. Het boek Aan de Stichtse Lustwarande, geschreven door Annet Werkhoven, koopt u bij Boeken.nl | Snelle levering | Gratis verzending vanaf 19.95...

INFORMATIE

AUTEUR
Annet Werkhoven
DIMENSIE
9,39 MB
BESTANDSNAAM
Aan de Stichtse Lustwarande 3.pdf

OMSCHRIJVING

Dit derde deel van de serie Aan de Stichtse Lustwarande biedt de lezer opnieuw een prachtig beeld van de ontstaansgeschiedenis en de bewoners van 25 bekende en onbekende landgoederen, buitens en villa's in de Stichtse Lustwarande. Auteur Annet Werkhoven diepte informatie op uit archieven en literatuur, maar voerde ook veel gesprekken met de huidige bewoners of gebruikers. De geschiedenis van de hui-zen komt daardoor tot leven.Uniek aan dit derde deel is dat bij diverse hoofdstukken een QR-code is opgenomen, waarachter een filmpje zit over dat landgoed. In die filmpjes wordt een bijzonder verhaal verteld dat niet in de tekst vermeld staat. Hiermee worden de deuren op bijzondere wijze geopend voor iedereen!

Wil je het boek lezen?Aan de Stichtse Lustwarande 3 in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Annet Werkhoven. Lezen Aan de Stichtse Lustwarande 3 Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN