Bittere bloemen

Bittere bloemen - Jeroen Brouwers | Fthsonline.com

... illusies die even snel verwelken als bloemen ... Jeroen Brouwers - Bittere bloemen | Libris Literatuur Prijs ... . Luchtig genoteerd in korte hoofdstukken, waarin Brouwers opnieuw zijn excellente meesterschap demonstreert. Dansend en meeslepend proza. Als een trage tango. Bitterzoet (Solanum dulcamara) is een vrij algemeen voorkomende, vaste plant uit de nachtschadefamilie (Solanaceae).Volksnamen zijn dolbessen-hout, elf-rank, hoe-langer-hoe-liever, klimmende nachtschade en qualster. De Nederlandse naam is een vertaling van de ... Bittere bloemen | De Volkskrant ... . De Nederlandse naam is een vertaling van de botanische naam. Dulcis betekent "zoet" en amaris betekent "bitter". Bittere bloemen is een bier van 6% met een IBU van 42. De kleur is goud tot amberkleurig. Het is een bier voor de ietwat geoefende drinker omwille van zijn uitgesproken bittere karakter. Gesteund door de hopgift van Cascade en Citra -deze laatste wordt ook voor de dryhopping gebruikt- krijg je mooie citrusachtige tinten en florale accenten. Bittere bloemen is een roman over illusies die te vergelijken zijn met bloemen: eerst bloeien ze, dan verwelken ze zienderogen. Luchtig genoteerd in korte hoofdstukken, waarin Brouwers opnieuw zijn excellente meesterschap demonstreert. Dansend en meeslepend proza. Bittere bloemen is een roman over illusies die te vergelijken zijn met bloemen: eerst bloeien ze, dan verwelken ze zienderogen. Luchtig genoteerd in korte hoofdstukken, waarin Brouwers opnieuw zijn excellente meesterschap demonstreert. Dansend en meeslepend proza. Als een trage tango. Auteur Jeroen Brouwers heeft aan de Vlaamse zender Canvas te kennen gegeven na Bittere Bloemen geen roman meer te zullen schrijven. Dat meldt de literaire weblog Tzum. Met wat dus zijn laatste ... Bittere bloemen is een wonderlijke, maar wonderschone leeservaring met hoge bergen en een enkel dal, waarin de spanning dreigt te verslappen, maar ten slotte weet Brouwers de ringen weer bekwaam in handen te krijgen. — Eerder verschenen op Recensieweb Bittere bloemen is een roman over illusies die te vergelijken zijn met bloemen: eerst bloeien ze, dan verwelken ze zienderogen. Daar ligt hij, achterover in de linnen dekstoel. Wij zijn aan boord van het cruiseschip Carta Mundi, in het begin van de middag zal het aanmeren in Ajaccio. Bestel Bittere bloemen van Jeroen Brouwers. Gratis verzending vanaf €19,95 14 dagen bedenktijd Een ontgoochelde 81-jarige man, ooit een beroemd schrijver, wordt na een hersenbloeding door zijn bazige dochter op reis gestuurd met een cruiseschip.; Door Jeroen Brouwers...

INFORMATIE

AUTEUR
Jeroen Brouwers
DIMENSIE
5,19 MB
BESTANDSNAAM
Bittere bloemen.pdf

OMSCHRIJVING

Grijsaard maakt tegen zijn zin een cruise over de Middellandse Zee. Als ex-rechter, ex-politicus en ex-schrijver heeft hij voldoende om op terug te zien, wat hij doet met vrolijk cynisme en opgewekt gekanker. Het voorbije leven was allerminst zonder succes, maar wat eraan ontbrak heeft zijn vereenzaamde nadagen bepaald. Aan boord ontmoet hij een vroegere leerlinge. Het eiland Corsica is het decor van enkele gebeurtenissen, die de oude man en de veel jongere vrouw een etmaal in elkaars gezelschap houden.Bittere bloemen is een roman over illusies die even snel verwelken als bloemen.Luchtig genoteerd in korte hoofdstukken, waarin Brouwers opnieuw zijn excellente meesterschap demonstreert. Dansend en meeslepend proza. Als een trage tango.

Wil je het boek lezen?Bittere bloemen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Jeroen Brouwers. Lezen Bittere bloemen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN