De muziek van het leven

De muziek van het leven - Denis Noble | Fthsonline.com

...l weg van was. Je kunt terugblikken op mooie grootse momenten, maar ook hele kleine alledaagse dingen die jouw leven zo typeerden ... Muziek tot Leven - Verhalen van musici in de oorlog ... ... . De muziek van het leven wordt in- en uitgeleid door filosoof Jos de Mul. Hij plaatst Nobles belangwekkende boek in de context van andere hedendaagse denkers over het leven, zoals Richard Dawkins, en geeft onder meer een begrijpelijk en helder overzicht van de hedendaagse evolutieleer en genetica. In zijn boek De muziek van het leven, dat vorige maand in het Nederlands verscheen, gebruikt hij een terugkerende muziekanalogi ... bol.com | De muziek van het leven (ebook), Denis Noble ... ... . In zijn boek De muziek van het leven, dat vorige maand in het Nederlands verscheen, gebruikt hij een terugkerende muziekanalogie om ons dat duidelijk te maken. In de clinch met Dawkins. Noble neemt onder andere het boek The Selfish Gene van de beroemde Britse bioloog Richard Dawkins, dat geldt als bijbel van het orthodoxe neodarwinisme, onder vuur. Het is bagage voor de rest van je leven." ... In de enquête "Muziek in huis" van het Reformatorisch Dagblad vertelden diverse mensen over de plek die muziekles inneemt in hun gezin. Muziek tot Leven - Verhalen van musici in de oorlog. Leo Smit, Henriette Bosmans, Frieda Belinfante, Mischa Hillesum en Sem Dresden: het zijn slechts enkele van de Nederlandse componisten en musici die werden vervolgd in de Tweede Wereldoorlog. Het NPO Radio 4-programma De Ochtend van 4 eert deze musici in 2020, het jaar waarin Nederland ...

INFORMATIE

AUTEUR
Denis Noble
DIMENSIE
6,2 MB
BESTANDSNAAM
De muziek van het leven.pdf

OMSCHRIJVING

De muziek van het leven 1e druk is een boek van Denis Noble uitgegeven bij Amsterdam University Press. ISBN 9789462980815 Wat is leven? Decennia wetenschappelijk onderzoek heeft het menselijk genoom in kaart gebracht. Vanuit het perspectief van genen, zoals voorgesteld in Richard Dawkins bekende bestseller The Selfish Gene, zijn levende wezens slechts tijdelijke voertuigen voor de genetische codes. Maar in De muziek van het leven laat de wereldvermaarde fysioloog Denis Noble zien dat we voor een goed begrip van het leven voorbij de genen moeten gaan. Het genoom behelst maar één aspect van het menselijk leven. Om het leven echt te kunnen begrijpen moeten we op verschillende niveaus tegelijk kijken.Het leven is volgens Noble met een symfonie te vergelijken, waarin de bladmuziek (genen), de instrumenten (cellen), de secties in het orkest (organen) en de componist (de evolutie) allemaal even onontbeerlijk zijn. De auteur weeft deze muziekmetafoor door zijn verhaal en verduidelijkt zo ideeën die anders voor niet-wetenschappers lastig te begrijpen zijn. In een elegante, persoonlijke stijl ontwikkelt Noble een overtuigend alternatief voor Dawkins' genetisch reductionisme en beschrijft hij hoe leven voortkomt uit de even complexe als fascinerende interacties tussen verschillende niveaus binnen het organisme, en tussen organisme en omgeving.De muziek van het leven wordt in- en uitgeleid door filosoof Jos de Mul. Hij plaatst Nobles belangwekkende boek in de context van andere hedendaagse denkers over het leven, zoals Richard Dawkins, en geeft onder meer een begrijpelijk en helder overzicht van de hedendaagse evolutieleer en genetica.

Wil je het boek lezen?De muziek van het leven in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Denis Noble. Lezen De muziek van het leven Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN