Alles stroomt

Alles stroomt - Herakleitos | Fthsonline.com

...roductomschrijving. Herakleitos van Efeze was de eerste echte filosoof van het Westen ... Alles Stroomt - Startpagina | Facebook ... . Hij werd de vader van de dialectiek door uitspraken als: `Alles stroomt , `Strijd is de vader van allen en `De weg naar boven en naar beneden is één en dezelfde. Vasili Grossman, 'Alles stroomt'. Uit het Russisch vertaald door Anne Stoffel, uitgeverij De Geus, 222 blz. - f 32,90. Het boek Alles stroomt, geschreven door Herakleitos, koopt u bij Boeken.nl | Snelle levering | Gratis verzending vanaf 19.95 Hydrodynamica (1): Alles stroom ... Alles stroomt - Mea van der Reest - coaching - training ... .nl | Snelle levering | Gratis verzending vanaf 19.95 Hydrodynamica (1): Alles stroomt! Niet alleen het water dat uit de kraan komt laat zich als vloeistof beschrijven, maar elektronen die door een geleider stromen, het quark-gluonplasma dat ontstaat in deeltjesversnellers en zelfs het uitdijend heelal kunnen, ondanks hun sterk verschillende microscopische aard, allemaal beschreven worden als vloeistof....

INFORMATIE

AUTEUR
Herakleitos
DIMENSIE
4,89 MB
BESTANDSNAAM
Alles stroomt.pdf

OMSCHRIJVING

Herakleitos van Efeze was de eerste echte filosoof van het Westen. Hij werd de vader van de dialectiek door uitspraken als: "Alles stroomt', "Strijd is de vader van allen' en "De weg naar boven en naar beneden is één en dezelfde.' In zijn denken staat de beweeglijkheid van dingen en woorden centraal. Raadselachtigheid is het kenmerk van zijn stijl.Rond 500 v.Chr. bracht Herakleitos zijn voltooide handschrift naar het heiligdom van Artemis. Anderhalve eeuw later ging zijn levenswerk verloren bij de brand van de tempel. Slechts in citaten van anderen bleef het voortbestaan. De duistere spreuken verleidden tot talloze interpretaties. Filosofen als Plato, Aristoteles, Hegel, Nietzsche en Heidegger lazen ze gefascineerd. Dichters als Goethe, T. S. Eliot, Jorge Luis Borges, Hans Faverey en Hugo Claus werden erdoor geïnspireerd.Deze uitgave bevat de Griekse tekst en een Nederlandse vertaling. In een commentaar licht meestervertaler Paul Claes de tekst en de context van elk fragment accuraat toe. Telkens gaat hij na hoe deze paradoxale ideeën zijn blijven voortleven bij antieke en moderne denkers en dichters. Iedere tijd schept zijn eigen Herakleitos.

Wil je het boek lezen?Alles stroomt in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Herakleitos. Lezen Alles stroomt Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN