Op de rug van de tijger

Op de rug van de tijger - Theo Salemink | Fthsonline.com

... is... Rijksuniversiteit Groningen founded in 1614 - top 100 university ... Op de rug van de tijger - Kate DiCamillo - pluizuit ... . Sluiten. Menu en zoeken; Contact; My University; Student Portal Op de rug van de tijger Herzog, K. E., 1999, Groningen: Academie Minerva Pers. ... Volg de RUG facebook twitter linkedin rss instagram youtube. Studiekiezers Studiekiezers. Studiekiezers; Voorlichtingsactiviteiten voor studiekiezers; ... Bureau van de Universiteit; Facilitair bedrijf; De crisis van 2008 heeft de situatie er niet beter op gemaakt. Ook nu klinken er stemmen om het kapitalisme te temmen en bij te stur ... Op de rug van de tijger - NRC Webwinkel ... . Ook nu klinken er stemmen om het kapitalisme te temmen en bij te sturen. Economen en politici debatteren over markt en staat, over banken en schulden, over groei en duurzaamheid. Over Griekse schulden en sancties tegen Rusland. Op de rug van de tijger gaat over de morele dimensies ... Op de rug van de tijger direct en eenvoudig bestellen uit voorraad bij Boeken.com. Bij boeken.com vind je altijd wat je zoekt. 'Op de rug van de tijger, pleidooi voor een economie met een menselijk gezicht' door Theo Salemink - Onze prijs: €20,50 - Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huisGratis verzending. De tijger kiest zijn eigen weg en kan ons naar een bestemming brengen die noodlottig is. Maar eraf springen zou nog gevaarlijker zijn. En daarom vervolgen we onze stuurloze rit, vastgeklampt op de rug van wat onze ondergang kan worden. Het enige wat we nog kunnen doen is een beetje temmen en bijsturen. Dit schrikbeeld schetste de econoom Bob ... Op de rug van de tijger - Friedrich Nietzsche en de kunst biedt iedereen die geïnteresseerd is in de oorsprong en functie van de kunst de gelegenheid terug te gaan naar de bron. Samen met Nietzsche gaan we op zoek naar het hart van onze cultuur. In zijn boek Op de rug van de tijger haalt Theo Salemink uit de 'historische bibliotheek van de mensheid' diverse morele verhalen en inzichten tevoorschijn, die een tegenwicht moeten bieden in een tijd die beheerst wordt door...

INFORMATIE

AUTEUR
Theo Salemink
DIMENSIE
11,50 MB
BESTANDSNAAM
Op de rug van de tijger.pdf

OMSCHRIJVING

Het kapitalisme is weleens vergeleken met een wilde rit op de rug van een tijger. De tijger kiest zijn eigen weg en kan ons naar een bestemming brengen die noodlottig is. Maar eraf springen zou nog gevaarlijker zijn. En daarom vervolgen we onze stuurloze rit, vastgeklampt op de rug van wat onze ondergang kan worden. Het enige wat we nog kunnen doen is een beetje temmen en bijsturen. Dit schrikbeeld schetste de econoom Bob Goudzwaard na de crisis van de jaren tachtig van de vorige eeuw. Hij pleitte voor een 'economie van het genoeg'. De crisis van 2008 heeft de situatie er niet beter op gemaakt. Ook nu klinken er stemmen om het kapitalisme te temmen en bij te sturen. Economen en politici debatteren over markt en staat, over banken en schulden, over groei en duurzaamheid. Over Griekse schulden en sancties tegen Rusland. Op de rug van de tijger gaat over de morele dimensies achter deze felle debatten. In welke richting sturen we de tijger en waarom? Waarom moeten we streven naar een duurzame economie? Waarom moeten we rijkdom herverdelen? Waarom hebben armen rechten? Wat is een menselijke maat? Waarom is rijkdom relatief?Op zoek naar antwoorden op al deze vragen, gaat Theo Salemink in gesprek met mensen als Milton Friedman, Karl Marx, Thomas van Aquino, Johannes Calvijn, Tariq Ramadan, Boeddha en Franciscus. De conclusie is dat we, hoe moeilijk ook, de tijger moeten zien te temmen. De tijger moet een menselijk gezicht krijgen, een gezicht dat recht doet aan de rechten van alle mensen. Omdat immers alle mensen gelijk en gelijkwaardig zijn en recht hebben op een menswaardig bestaan.Theo Salemink (1946), historicus en theoloog, doceerde geschiedenis van kerk en maatschappij aan de Universiteit van Tilburg. Hij publiceerde bij Valkhof Pers eerder Een andere Lucebert, maar ook, samen met Marcel Poorthuis, Een donkere spiegel en Van harem tot fitna. In 1991 schreef hij al Katholieke kritiek op het kapitalisme. Bij zijn afscheid van de Tilburgse universiteit kreeg hij de bundel Vrienden met de Mammon. De levensbeschouwelijke dimensie in de economie (2013) aangeboden.

Wil je het boek lezen?Op de rug van de tijger in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Theo Salemink. Lezen Op de rug van de tijger Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN