Godenslaap

Godenslaap - Erwin Mortier | Fthsonline.com

...man van Erwin Mortier, speelt zich af op het raakvlak tussen de grote geschiedenis en de kleine mensenlevens, tussen taal en wereld, verbeelding en werkelijkheid, tussen geschiedschrijving en verhalend proza ... Erwin Mortier - Wikipedia ... . Winnaar van de AKO Literatuurprijs 2009, in een hoorspelbewerking van Dirk van Pelt. Erwin Mortier Godenslaap. roman. Gesproken boek . Een bijna 100-jarige Vlaamse vrouw beschrijft haar ervaringen rond de Eerste Wereldoorlog in Vlaanderen en Noord-Frankrijk om en aan het front. Genre Fictie Onderwerpen Literaire roman, novelle, Wereldoorlog I, Vlaanderen Taal Nederlands Godenslaap is een aanklacht, een waarschuwing, een donderpreek tegen het nationalisme en de waanzin van de oorl ... Godenslaap van Erwin Mortier | Boek en recensies | Hebban.nl ... . Genre Fictie Onderwerpen Literaire roman, novelle, Wereldoorlog I, Vlaanderen Taal Nederlands Godenslaap is een aanklacht, een waarschuwing, een donderpreek tegen het nationalisme en de waanzin van de oorlog die zoveel kapot maakt. Mortier sleurt de lezer mee in het levensverhaal van Helena, een stokoude vrouw, die terugblikt op haar leven, met als dramatisch dieptepunt de Eerste Wereldoorl Godenslaap is een roman van Erwin Mortier die verscheen in oktober 2008 bij uitgeverij De Bezige Bij. Werken van Mortier; Marcel · Mijn Tweede Huid · Sluitertijd · Alle Dagen Samen · Godenslaap · De Spiegelingen ... Godenslaap book. Read 137 reviews from the world's largest community for readers. Een stokoude vrouw die de dood voelt naderen blikt terug op haar kinder... Op boekwinkeltjes.nl koopt en verkoopt u uw tweedehands boeken. Zo'n 7000 antiquaren, boekhandelaren en particulieren zijn u al voorgegaan. Samen zijn ze goed voor een aanbod van 6,7 miljoen titels. Godenslaap, dat werd bekroond met de AKO Literatuurprijs 2009, speelt zich af op het raakvlak tussen de grote geschiedenis en de kleine mensenlevens, tussen taal en wereld, verbeelding en werkelijkheid, tussen geschiedschrijving en verhalend proza. Godenslaap, de vijfde roman van Erwin Mortier, speelt zich af op het raakvlak tussen de grote geschiedenis en de kleine mensenlevens, tussen taal en wereld, verbeelding en werkelijkheid, tussen geschiedschrijving en verhalend proza. 16 quotes from Godenslaap: 'Het leven is simpel. Het is de vaat doen. Een mens maakt borden vuil, wast ze schoon, wrijft ze droog, bergt ze weg en haalt ... Het laatste nieuws met duiding van redacteuren, achtergronden, columns, opinie, wetenschap, en recensies van kunst & cultuur door Het Parool....

INFORMATIE

AUTEUR
Erwin Mortier
DIMENSIE
11,64 MB
BESTANDSNAAM
Godenslaap.pdf

OMSCHRIJVING

Een stokoude vrouw die de dood voelt naderen blikt terug op haar kinderjaren, de liefdes die ze heeft gekend, haar huwelijk en de jaren van de Eerste Wereldoorlog die ze met haar moeder en haar broer in Frankrijk doorbracht. Gaandeweg ontstaat een intiem panorama van België, haar onduidelijke vaderland. Aan geen van de gebeurtenissen wil ze meer nadruk geven dan aan andere. Ze hunkert slechts naar een oneindig lange zin, `die al wat er is in zich opneemt, zoals een hofdame uit de pruikentijd, in wier lokken een armada van parels kapseist, haar talloze rokken optilt terwijl ze de trappen van de opera betreedt of de ladder naar het schavot. Godenslaap, de vijfde roman van Erwin Mortier, speelt zich af op het raakvlak tussen de grote geschiedenis en de kleine mensenlevens, tussen taal en wereld, verbeelding en werkelijkheid, tussen geschiedschrijving en verhalend proza. Met de zin: `Ik volg de cadans van mijn handschrift en zoek naar de in letters gestolde, kwezelachtige wellust van het meisje dat ik ooit geweest moet zijn, het wicht dat op de drempel van haar adolescentie haar schriftuur even strak aantrok als de dunne lederen veters waarmee ze haar laarsjes dichtreeg hoe ze het vlees van het woord in de baleinen van de zinsbouw dwong, tot haar eigen lijf vol striemen stond en ze naar uitbraak verlangde. wint Erwin Mortier de Tzum-prijs 2009, de kleinste literaire prijs van Nederland.Meer boeken van Erwin Mortier.

Wil je het boek lezen?Godenslaap in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Erwin Mortier. Lezen Godenslaap Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN