Toen was geweld heel gewoon

Toen was geweld heel gewoon - Friso Schotanus | Fthsonline.com

... zoek naar de roots van het hooliganisme ... Toen was geweld heel gewoon - Friso Schotanus ... . Ondanks, of misschien wel dankzij de dreiging van dat geweld, heeft het voetbalstadion altijd een magische aantrekkingskracht gehad op veel jongens. Zo waren er wekelijks massale vechtpartijen op de tribunes, spijkerbommen die tussen het publiek ontploften, vluchtende politie; […] Voor 'Toen was geweld heel gewoon' ging Friso Schotanus op zoek naar de roots van het hooliganisme. Ondanks, of misschien wel dankzij de d ... Toen was geweld heel gewoon | Friso Schotanus - Doorbraak ... ... . Ondanks, of misschien wel dankzij de dreiging van dat geweld, heeft het voetbalstadion altijd een magische aantrekkingskracht gehad op veel jongens. Voor 'Toen was geweld heel gewoon' ging Friso Schotanus op zoek naar de roots van het hooliganisme. Ondanks, of misschien wel dankzij de dreiging van dat geweld, heeft het voetbalstadion altijd een magische aantrekkingskracht gehad op veel jongens. Zo waren er wekelijks massale vechtpartijen op de tribunes, spijkerbommen die tussen het publiek ontploften, vluchtende politie; in de jaren ... Free 2-day shipping. Buy Toen was geweld heel gewoon - eBook at Walmart.com OMSCHRIJVING. Toen was geweld heel gewoon 1e druk is een boek van Friso Schotanus uitgegeven bij Atlas Contact, Uitgeverij. ISBN 9789045034393 Wekelijks massale vechtpartijen op de tribunes, spijkerbommen die tussen het publiek ontploften, vluchtende politie; in de jaren zeventig, tachtig en negentig was voetbalgeweld heel gewoon. Voor 'Toen was geweld heel gewoon' ging Friso Schotanus op zoek naar de roots van het hooliganisme. Ondanks, of misschien wel dankzij de dreiging van dat geweld, heeft het voetbalstadion altijd een magische aantrekkingskracht gehad op veel jongens. Zo waren er wekelijks massale vechtpartijen op de tribunes, spijkerbommen die tussen het publiek Beschrijving. Komedie die zich afspeelt in de jaren vijftig en zestig in een Rotterdamse volkswijk. Hoofdrolspeler Jaap Kooiman woont samen met zijn vrouw Nel (Joke Bruijs).Hij droomt van rijkdom en promotie en kan zich er moeilijk bij neerleggen dat hij het niet verder heeft geschopt dan buschauffeur....

INFORMATIE

AUTEUR
Friso Schotanus
DIMENSIE
12,75 MB
BESTANDSNAAM
Toen was geweld heel gewoon.pdf

OMSCHRIJVING

Toen was geweld heel gewoon 1e druk is een boek van Friso Schotanus uitgegeven bij Atlas Contact, Uitgeverij. ISBN 9789045034393 Wekelijks massale vechtpartijen op de tribunes, spijkerbommen die tussen het publiek ontploften, vluchtende politie; in de jaren zeventig, tachtig en negentig was voetbalgeweld heel gewoon. Ondanks, of misschien wel dankzij de dreiging van dat geweld, heeft het voetbalstadion altijd een magische aantrekkingskracht gehad op veel jongens. Zo ook op Friso Schotanus. Hij vroeg zich af: waar komt het geweld vandaan, waarom trekt het zo veel mannen aan en hoe kon het zo escaleren dat er doden vielen?Friso Schotanus reisde naar Engeland om de roots van het hooliganisme te zoeken. Hij reconstrueert gebeurtenissen aan de hand van persoonlijke verhalen, zoals de invasie van Tottenham-hooligans in Rotterdam in 1974, het Heizeldrama in 1985, het politiek beladen voetbalgeweld in het Oostblok (1990) en de slag bij Beverwijk, waarbij Carlo Picornie om het leven kwam (1997). Toen was geweld heel gewoon gaat niet alleen over geweld en pijn, maar ook over kameraadschap en clubliefde.

Wil je het boek lezen?Toen was geweld heel gewoon in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Friso Schotanus. Lezen Toen was geweld heel gewoon Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN